Σχόλιο για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη πραγματοποίησε το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις άθλιες και απαράδεκτες ομοφοβικές επιθέσεις του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου και του περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη, εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Αποδεικνύουν και το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Ακολούθως το ΚΚΕ προσθέτει ότι «αυτές οι επιθέσεις, που προέρχονται από παράγοντες τους οποίους η ΝΔ έχει εκθρέψει πολιτικά, έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται μαζί τους και έχει στο παρελθόν στηρίξει  -όπως και άλλοι- σε εκλογικές μάχες, αποδεικνύουν και το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», παρά την προσπάθεια κάποιων να της «χτίσουν» προοδευτικό προφίλ».

Καταδίκη και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, διά μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Θανάση Γλαβίνα, καταδίκασε τις ομοφοβικές εκφράσεις του Κώστα Μουτζούρη.

«Ο χυδαίος και προκλητικά ομοφοβικός λόγος του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρη δεν έχει θέση στη δημόσια σφαίρα και είναι απόλυτα καταδικαστέος. Ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας χωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξία είναι διαρκής και δεν ανέχεται τέτοιου είδους εκφράσεις», ανέφερε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοίνωση καταδίκης των ομοφοβικών επιθέσεων του Αχιλλέα Μπέου και Κώστα Μουτζούρη κατά του Στέφανου Κασσελάκη είχε εκδώσει η Νέα Δημοκρατία.



ΠΗΓΗ