Ακόμα ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στη χώρα μας και το όνομα ενός ακόμα ανθρώπου προστέθηκε στη «μαύρη» λίστα των θυμάτων, που έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Το νέο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (6/1) στον Γαλατά Ναυπακτίας. Ένας 84χρονος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και αφήσει την τελευταία του πνοή.

492 τροχαία με 518 νεκρούς σημειώθηκαν τους πρώτους δέκα μήνες του 2023

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Τροχαίας Μεσολογγίου, οι οποίοι διερευνούν τα αίτια του τροχαίου, σύμφωνα με το messolonghivoice.gr.

To σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα

Μάστιγα τα τροχαία στην Ελλάδα

Ο φόρος αίματος στην άσφαλτο είναι βαρύς στη χώρα μας, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες σε διάστημα δέκα μηνών το 2023.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τροχαία, μόνο τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, που μόλις έφυγε, σημειώθηκαν 492 τροχαία με 518 νεκρούς.

Η υπερβολική ταχύτητα και η κατανάλωση αλκοόλ είναι οι συνηθέστερες παραβάσεις που καταγράφονται. Επίσης, στην πλειονότητά τους οι παραβάτες είναι νεαροί σε ηλικία οδηγοί.

Επιπλέον, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός πως περίπου το 50% των επιβατών στα πίσω καθίσματα δεν φοράει ζώνη, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί εξακολουθούν να μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής ένωσης, το 2022 σημειώθηκαν 20.678 θάνατοι στους δρόμους της ΕΕ, παρουσιάζοντας μια συνολική αύξηση της τάξεως του 4% σε σύγκριση με το 2021.



ΠΗΓΗ