Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την ανάγκη να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η κάλυψη της θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Αργαλαστής που εδώ και ένα μήνα παραμένει κενή. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Βουλευτής, η μοναδική παιδίατρος που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής συνταξιοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα η υγειονομική δομή να μείνει κενή από παιδιατρικές υπηρεσίες. Στην σχετική κοινοβουλευτική του Ερώτηση κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση του ΚΥ με μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με το Οργανόγραμμα και τις ανάγκες της δομής για να λαμβάνουν τα παιδιά της περιοχής δημόσια, δωρεάν και επαρκή υγειονομική φροντίδα.
Το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Αργαλαστής Μαγνησίας, καλύπτει τις πρωτοβάθμιες ανάγκες των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου, περιοχή με σημαντικό μόνιμο πληθυσμό αλλά και πολλούς επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σύμφωνα με το Οργανόγραμμα του Κέντρου
Υγείας, για τη δομή προβλέπονται δύο (2) θέσεις παιδιάτρων.

Ωστόσο, εδώ και πολλά χρόνια, καλυμμένη παρέμενε μόνο η μία θέση, με τη μοναδική παιδίατρο να εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες εκατοντάδων παιδιών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, του Τρικερίου και περιοχών μέχρι τα Καλά Νερά Μαγνησίας.
«Μετά την αποχώρηση της μοναδικής παιδιάτρου του ΚΥ από την ενεργό υπηρεσία, η δικαιολογημένη αναστάτωση των οικογενειών της περιοχής εντείνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει ενέργειες για την κάλυψη της θέσης ούτε έχει βγει ακόμη σχετική προκήρυξη», επεσήμανε ο Βουλευτής. Η εξέταση των παιδιών της περιοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τους γενικούς ιατρούς που υπηρετούν στο ΚΥ. Ωστόσο, η εξειδικευμένη παιδιατρική φροντίδα από τον αρμόδιο παιδίατρο που γνωρίζει το ιστορικό του κάθε παιδιού, τις εκκρεμότητες σχετικά με τον εμβολιασμό του, τις αναγκαίες εξετάσεις του, είναι απαραίτητη.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Η έλλειψη παιδιατρικής κάλυψης στο ΚΥ Αργαλαστής ωθεί αναγκαστικά τις οικογένειες της περιοχής σε ιδιώτες ιατρούς με την ανάλογη οικονομική τους επιβάρυνση. Πολλές εξ αυτών ωστόσο, δεν έχουν καν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν οικονομικά στο εν λόγω κόστος. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι τα παιδιά του Νοτίου Πηλίου θα λαμβάνουν αναβαθμισμένη και ποιοτική δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα».



ΠΗΓΗ