Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) ζήτησε τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για να διαλευκανθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους που – σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας – παρέσυρε στον θάνατο τους 74 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 65 ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου.

«Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι παίζουν με τις ζωές ουκρανών αιχμαλώτων»

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ χθες Τετάρτη, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παίζει με τις ζωές ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου.

«Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι παίζουν με τις ζωές ουκρανών αιχμαλώτων», την αγωνία των αγαπημένων τους προσώπων και τα αισθήματα του λαού μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο ουκρανός πρόεδρος.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο

Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι κατέρριψε σκόπιμα το μεταγωγικό Il-76, επισημαίνοντας ότι στο αεροσκάφος που συνετρίβη στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ επέβαιναν Ουκρανοί οι οποίοι επρόκειτο να απελευθερωθούν στο πλαίσιο συμφωνίας για την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου και συνετρίβη λίγη ώρα νωρίτερα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

«Σκότωσαν στον αέρα τους δικούς τους στρατιώτες, τις μητέρες τους, τα παιδιά τους που τους περίμεναν», κατήγγειλε ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν. «Σκότωσαν τους πιλότους μας που πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή (…) με αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Ρώσους βουλευτές.

Εξάλλου και ο βουλευτής και απόστρατος στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ δήλωσε ότι το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il- 76 καταρρίφθηκε από τρεις πυραύλους που έχει προσφέρει η Δύση στην Ουκρανία. Αν και δεν εξήγησε την πηγή της πληροφορίας αυτής, ο Καρταπόλοφ πρόσθεσε ότι οι ερευνητές θα ανακαλύψουν αν οι πύραυλοι αυτοί ήταν Patriot ή IRIS-T.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ