Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, 16:52

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει την αγορά 50 αρμάτων μάχης Puma, η οποία θα κοστίσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία θα προέλθουν από το «ειδικό ταμείο για τον εκσυγχρονισμό της Bundeswehr».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα Puma, τα οποία κατασκευάζονται από τις εταιρίες Rheinmetall και Krauss-Maffei -Wegmann, πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα άρματα Marder των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το περιοδικό Business Insider είχε μεταδώσει σχετικά ότι το υπουργείο ‘Αμυνας θέλει να προμηθευτεί 111 άρματα Puma, τα διαθέσιμα κονδύλια ωστόσο επαρκούν αυτή τη στιγμή μόνο για τα 50. Σε άσκηση πάντως πριν από τα Χριστούγεννα, 18 άρματα Puma τα οποία προορίζονταν για χρήση από το ΝΑΤΟ, δεν πέρασαν τα σχετικά τεστ λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η πρώην υπουργός ‘Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ επέρριψε τότε την ευθύνη στους κατασκευαστές, οι οποίοι με τη σειρά τους δήλωσαν ότι είχαν προειδοποιήσει ότι τα άρματα βρίσκονταν σε διαδικασία συντήρησης. Στις αρχές Ιανουαρίου το ZDF μετέδωσε ότι τα 17 από τα 18 άρματα ήταν πλέον και πάλι αξιόμαχα.

Τον Φεβρουάριο, ο νέος υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους αποφάσισε τη μετασκευή 143 αρμάτων Puma, η οποία θα κοστίσει τουλάχιστον 850 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα πάντως με το Business Insider, στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Γερμανία χρειάζεται τόσο μεγάλο αριθμό από τα συγκεκριμένα άρματα προκειμένου να ανταποκριθεί στις συμμαχικές της υποχρεώσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, 16:52

ΠΗΓΗ