Με τον πρίγκιπα Χάρι να εκφράζει σε συνέντευξή του στο Good Morning America πως αγαπά την οικογένειά του και πως είναι ευγνώμων που μπόρεσε να επισκεφθεί τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο, όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω του και στις επόμενες κινήσεις του.

Η διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο ήταν μια συγκλονιστική τροπή μετά από μια ήδη δύσκολη περίοδο για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, καθώς και η Κέιτ Μίντλετον αναρρώνει μετά από μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Ο πρίγκιπας Χάρι φαίνεται πως με τη σοκαριστική διάγνωση για καρκίνο βρήκε ευκαιρία να χτίσει γέφυρες με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο.

Ήταν άλλωστε ο βασιλιάς Κάρολος που έκανε ένα προσωπικό τηλεφώνημα στον πρίγκιπα Χάρι για να τον ενημερώσει, με τον δευτερότοκο γιιο του να ταξιδεύει εσπευσμένα από την Καλιφόρνια για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια επίσκεψη που διήρκησε μόλις 24 ώρες, με τον πρίγκιπα Χάρι να βρίσκεται και να συνομιλεί με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο για μόλις 30 λεπτά.

Η κίνηση του πρίγκιπα Χάρι να ταξιδέψει άρον άρον από το Λος Άντζελες έρχεται ως απόδειξη του άρρηκτου δεσμού μεταξύ πατέρα και γιου, ενώ παράλληλα φανερώνει την προθυμία του να είναι στο πλευρό του πατέρα του.

Μετά την επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, το γεγονός πως η διάρκεια της συνάντησής τους κράτησε μόνο τριάντα λεπτά έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός πως ο βασιλιάς Κάρολος ήταν πολύ κουρασμένος μετά τη θεραπεία του. Δεν οφείλεται, σύμφωνα με το Tatler, στο γεγονός έχουν παγώσει οι σχέσεις ανάμεσά τους.

Μετά τα σήματα θέρμανσης του δεσμού των δύο αντρών, ο πρίγκιπας Χάρι άφησε δημόσια υπαινιγμούς για την πιθανότητα προσέγγισης.

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν απασχολημένος σε μια τριήμερη επίσκεψη στην Καναδά για να συναντήσει αθλητές που προετοιμάζονται για τα Invictus Games το 2025.

Σε συνέντευξή του στο Good Morning America ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για τα Invictus Games, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως οποιαδήποτε ασθένεια φέρνει κοντά τις οικογένειες.

«Σε όλες τις οικογένειες των Invictus Games βλέπω τη δύναμη της οικογενειακής ένωσης. Νομίζω πως οποιαδήποτε ασθένεια φέρνει κοντά τις οικογένειες. Έχω προγραμματίσει άλλα ταξίδια που θα με μεταφέρουν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο οπότε θα σταματήσω και θα δω την οικογένειά μου όσο περισσότερο μπορώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι.

Επισημαίνοντας πως αγαπά την οικογένειά του, ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του που μπόρεσε να επισκεφθεί τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο μετά τη διάγνωσή του. Όταν ρωτήθηκε αν μια οικογενειακή ασθένεια μπορεί να έχει «επανενωτική επίδραση», ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι ήταν σίγουρος για αυτό.

Υπενθυμίζεται πως οι Σάσεξ αποχώρησαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020, μετακομίζοντας στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας. Οι σχέσεις των Σάσεξ και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας έχουν επιδεινωθεί από τότε, φτάνοντας σε πολύ χαμηλό επίπεδο μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι «Spare».

Ο πρίγκιπας Χάρι κατηγόρησε τη βασίλισσα πως τον θυσίασε στον βωμό των δημοσίων σχέσεων, κάνοντας και μια σειρά από άλλα παράπονα, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης από τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Οι βασιλικοί εμπειρογνώμονες ωστόσο στέκονται στα λόγια του πρίγκιπα Χάρι κατά τη διάρκεια τςη συνέντευξής του στην Όπρα τον Μάρτιο του 2021. «Θα αγαπώ πάντα τον Κάρολο. Υπάρχει πολύ κακό που συνέβη. Θα συνεχίσω να έχω ως μια από τις προτεραιότητές μου να θεραπεύσω αυτή τη σχέση» δήλωνε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι.

Τα σημάδια αυτού του διαρκούς δεσμού έχουν γίνει ολοένα και πιο εμφανή υπό την πίεση των τελευταίων εβδομάδων. Ο βασιλιάς Κάρολος λέγεται ότι τρέφει επίσης ελπίδες για μια συμφιλίωση με τον δευτερότοκο γιο του και πως θέλει να τον βλέπει περισσότερο.

Σε όλα τα πρακτικά επίπεδα, σύμφωνα με βασιλική πηγή που μίλησε στους Times, είναι απολύτως λογικό να συγκεντρώνεται η οικογένεια για να υποστηρίξει τον βασιλιά Κάρολο όσο αυτός είναι άρρωστος. Πολλά έχουν ειπωθεί και από τις δύο πλευρές τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν εξάλειψε ποτέ τον θεμελιώδη δεσμό αίματος. Και τώρα υπάρχουν ρεαλιστικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη, με την ευημερία του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον να προέχει.

«Οι λεπτομέρειες της συνάντησης του Clarence House και οι επόμενες συνομιλίες είναι ιδιωτικές, αλλά η αίσθηση είναι ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Σε γενικές γραμμές, γίνεται κατανοητό πως ο βασιλιάς Κάρολος πιστεύει ότι μια προσέγγιση θα ωφελούσε τον θεσμό. Η συνάντηση στο Clarence House ήταν προφανώς σύντομη και δεν προσέφερε το περιθώριο για σωστή συζήτηση. Ορισμένες αναφορές θέλουν τον πρίγκιπα Χάρι να επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά του με μια περιορισμένη επιστροφή σε έναν ρόλο ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Περίπλοκα τα πράγματα για Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Ενώ είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τον γιο να προσφέρει τη βοήθειά του στον πατέρα του κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του, μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο απλά.

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ κατέστησε σαφές πως οι Σάσεξ δεν θα μπορούσαν να απολαύσουν μια τέτοια προσέγγιση. Όταν παραιτήθηκαν επίσημα πριν από τέσσερα χρόνια, ενημερώθηκαν πως το μοντέλο που είχαν παρουσιάσει δεν ήταν εφαρμόσιμο.

Με τη συμφωνία του Sandringham τους επετράπη να διατηρήσουν τους τίτλους τους, αλλά τους ζητήθηκε να παραιτηθούν από τους επίσημους ρόλους τους. Φαίνεται ξεκάθαρο πως οποιαδήποτε ουσιαστική επιστροφή στη ζωή ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα ήταν πιο περίπλοκο για τον πρίγκιπα Χάρι από ό,τι φαίνεται, ακόμα και σε μια εποχή επείγουσας ανάγκης όπως αυτή.

Υπάρχουν ωστόσο σαφείς ενδείξεις αναθέρμανσης των σχέσεων και από τις δύο πλευρές, στο Μοντεσίτο και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Οι βασιλικοί παρατηρητές που επιθυμούν να δουν την οικογένεια να τα βρίσκει, θα χαρούν να ακούσουν τις αναφορές πως υπήρξαν θερμές επαφές μεταξύ του Καρόλου και του πρίγκιπα Χάρι μετά τη σοκαριστική διάγνωση με καρκίνο του βασιλιά Καρόλου.



ΠΗΓΗ