Στην κατάθεση τεσσάρων σημαντικών τροπολογιών στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα “κόκκινα” δάνεια προχώρησε σύσσωμη η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής   με πρώτο υπογράφοντα τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.

Η 1η τροπολογία αφορά στην βιώσιμη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους Δήμους με καθιέρωση 120 μηνιαίων δόσεων.

Η 2η τροπολογία αφορά στην προστασία των εγγυητών τραπεζικών δανείων και πιστώσεων.

Η 3η τροπολογία αφορά στην προστασία της κύριας κατοικίας της αγροτικής ιδιοκτησίας και το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου του.

Η 4η τροπολογία αφορά στην προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο από τις ακραίες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει για τις παρεμβάσεις που προτείνονται

Ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει στη Βουλή για τις παρεμβάσεις που προτείνονται μέσω των τεσσάρων τροπολογιών, καθώς και για τις προτεραιότητες που θέτει το κόμμα του για όσους δανειολήπτες «πάλεψαν και δεν άντεξαν».

Υπενθυμίζεται πως η πασοκική πρόταση για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια βασίζεται σε 11 σημεία: την ρύθμιση των χρεών σε εφορία και ΕΦΚΑ, την προστασία της κύριας κατοικίας, τις ρυθμίσεις των δανείων -με συγκεκριμένες παραμέτρους για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο-, τον τρόπο πώλησης των δανείων από τις τράπεζες στα funds, την λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης, τους εγγυητές δανείων και τα δάνεια των παλιννοστούντων, τις διευκολύνσεις στους συνεπείς δανειολήπτες-οφειλέτες, αλλά και τον συμψηφισμό οφειλών στο δημόσιο-ΕΦΚΑ.

Δείτε αναλυτικά τις 4 τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 120 ΔΟΣΕΙΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΓΓΥΗΤΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ