Στην καταδίκη των ομοφοβικών επιθέσεων του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, «η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων».

«Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό»

Παράλληλα η ΝΔ προσθέτει ότι «ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος».

Καταληκτικά υποστηρίζει ότι «ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Τι συνέβη μεταξύ Κασσελάκη και Μπέου

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια βόλτας του Στέφανου Κασσελάκη στον Βόλο, δεν δίστασε να δείξει την αποδοκιμασία του προς το πρόσωπο του δημάρχου  Βόλου.

Σε στιχομυθία του με πολίτη επισήμανε πως «χ@στηκα, τον έχω χεσμ@ο τελείως. Πιο χεσμ@νο δεν μπορούσα να τον έχω».

Απαντώντας ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογράμμισε ότι «ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος, που αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε ότι «χέστηκε» και πως «με έχει χεσμένο». Καμία έκπληξη. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χεστεί…».

Το ομοφοβικό σχόλιο του Κώστα Μουτζούρη

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης πραγματοποίησε εκδήλωση τις προηγούμενες ημέρες σε ταβέρνα της Λέσβου, με αφορμή την επανεκλογή του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Κώστας Μουτζούρης, όπως διακρίνεται στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτηρίζοντάς τον «κουνίστρα» και «οπισθογεμή».

«Αρχίζει μια νέα σεζόν τώρα, μια νέα Περιφερειακή Αρχή. Θα πάμε καλά. Όλους θα τους βοηθάμε αν μπορούμε. Και με όλους θα συνεργαστούμε. Και με Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ. Είναι κόμματα που τα ψηφίζει ο λαός», ανέφερε ο Κώστας Μουτζούρης.

Τότε κάποιος από τους συνδαιτυμόνες του ρώτησε αν θα συνεργαστεί και με τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον Κώστα Μουτζούρη να απαντά «κουνίστρα είναι αυτός! Είναι λίγο οπισθογεμής!».

Δείτε βίντεο:



ΠΗΓΗ