Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023, 21:44

Για την ξεχωριστή σημασία που έχουν πάντα τα ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό μίλησε ο υπηρεσιακός τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ζοσέ Ανιγκό στην κάμερα της Cosmote TV. Ο Γάλλος προπονητής τόνισε πως στα δύο προηγούμενα εφετινά παιχνίδια των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο, οι πειραιώτες άξιζαν να νικήσουν, ενώ στάθηκε στην αξία της νίκης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ο Ζοσέ Ανιγκό μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι:

-Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Η αλήθεια είναι πως είχαμε μόνο 24 ώρες για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι, όμως καταφέραμε να εφαρμόσουμε όλα όσα είχαμε σχεδιάσει. Αυτό οφείλεται στους ποδοσφαιριστές γιατί όταν αυτοί είναι συγκεντρωμένοι και τα δίνουν όλα, όπως έκαναν κόντρα στον ΠΑΟΚ, τότε βλέπουμε πως όλα είναι πιο εύκολα».

-Για την δουλειά του προπονητή στην προετοιμασία ενός ντέρμπι «αιωνίων»:

«Συμφωνώ, είναι πάντα πιο εύκολο για τον προπονητή. Σε ότι αφορά στην πνευματική προετοιμασία πρέπει να ελέγξεις τα συναισθήματα, θετικά ή αρνητικά, που μπορεί να προκύψουν μέσα στον αγώνα. Ωστόσο δεν χρειάζεται να μιλήσεις σε κανέναν για την σημασία του αγώνα. Όλοι οι παίκτες μου γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς και είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα».

-Για το αν πιστεύει πως του χρωστάει κάτι το ποδόσφαιρο από τα φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Πρώτα από όλα μιλώντας για το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του Παναθηναϊκού, η γνώμη μου είναι πως το αποτέλεσμα ήταν άδικο. Πραγματικά αξίζαμε να κερδίσουμε και δεν τα καταφέραμε εξαιτίας μιας λάθος απόφαση του διαιτητή. Στο δεύτερο παιχνίδι ήμασταν επίσης πολύ καλύτεροι.

Τώρα θα τους αντιμετωπίσουμε ξανά. Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά η μοίρα θα είναι στο πλευρό μας. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό θα οφείλεται στην καλή μας απόδοση. Θα προσπαθήσουμε στις δύο μέρες που έχουμε για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και να δουλέψουμε το σχέδιο που θα ακολουθήσουμε. Αν είμαστε όπως πρέπει σωματικά και πνευματικά ελπίζω πως αυτή τη φορά θα κερδίσουμε».

-Για το ποιο θα είναι το «κλειδί» για τη νίκη την Κυριακή:

«Η πειθαρχία είναι το πιο σημαντικό. Θα πρέπει να δείξουμε την πειθαρχία που δείξαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι όταν μείναμε αφοσιωμένοι στο σχέδιο ακόμα και όταν δεχθήκαμε το γκολ από τον ΠΑΟΚ και συνεχίσαμε να προσπαθούμε να κάνουμε όσα είχαμε πει. Νομίζω πως στο μοντέρνο ποδόσφαιρο εξαρτώνται πολλά από τις τακτικές, οπότε πρέπει προσηλωμένοι στη δική μας και να επιμείνουμε σε αυτή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στο γήπεδο, να παίξουμε όλοι μαζί πολύ καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Για να συμβεί αυτό πρέπει να έχουμε την απαραίτητη πειθαρχία, οπότε θεωρώ πως αυτό είναι το κλειδί».

-Για το αν μπορεί ο Βαλμπουενά σε αυτή την ηλικία να παίξει σε δεύτερο συνεχόμενο ματς βασικός και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες:

«Θα το μάθετε την Κυριακή».

ΠΗΓΗ