Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023, 10:53

Η Τζόντι Κόμερ πρόσθεσε ένα ακόμη βραβείο Tony στη συλλογή της. Στα 76α ετήσια βραβεία που πραγματοποιήθηκαν στο «United Palace» της Ν. Υόρκης η ηθοποιός κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Ερμηνείας Α΄ γυναικείου ρόλου για το θεατρικό έργο «Prima Facie», ανάμεσα στη βραβευμένη με Όσκαρ Τζέσικα Τσάστεϊν (A Doll’s House), την Τζέσικα Χεκτ (Summer, 1976) και την Όντρα ΜακΝτόναλντ (Ohio State Murders).

Στον μονόλογο διάρκειας 100 λεπτών η Κόμερ υποδύεται τη δικηγόρο Tessa Ensler που υπερασπίζεται πελάτες που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση μέχρι τη στιγμή που ίδια πέφτει θύμα βιασμού.

Μιλώντας για τον ρόλο της δήλωσε ότι η Ensler υπήρξε η «μεγαλύτερη δασκάλα» της και ευχαρίστησε τη Σούζι Μίλερ (Suzie Miller) για τη συγγραφή του «υπέροχου έργου» τους παραγωγούς και την ομάδα της. «Κάθε άτομο που ένιωσε ότι εκπροσωπήθηκε από την Tessa, αυτή ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου», είπε συγκινημένη η Κόμερ. «Και συνεχίζει να είναι! Έχουν απομείνει τρεις εβδομάδες!».

Σημειώνεται ότι η πρωταγωνίστρια της σειράς «Killing Eve» κέρδισε το βραβείο Olivier Καλύτερης Ηθοποιού στο Λονδίνο για το ίδιο έργο.

Σύμφωνα με το indiewire η αυλαία του «Prima Facie» σε σκηνοθεσία Τζάστιν Μάρτιν (Justin Martin) θα πέσει στις 2 Ιουλίου.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023, 10:53

ΠΗΓΗ