Ο επικεφαλής της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα EuroMed αναφέρει ότι αρκετοί Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που συνελήφθησαν στη Γάζα βασανίστηκαν και πέθαναν από την πείνα.

Η ισραηλινή κατοχή δεν έχει κόκκινες γραμμές όσον αφορά τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που συλλαμβάνονται στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε την Τρίτη στην Al Mayadeen ο επικεφαλής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων EuroMed, Rami Abdo.

Αρκετοί κρατούμενοι που συνελήφθησαν στη Γάζα πέθαναν εξαιτίας των βασανιστηρίων

Αρκετοί κρατούμενοι που συνελήφθησαν στη Γάζα πέθαναν εξαιτίας των βασανιστηρίων και της πείνας που υπέστησαν, ενώ έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 1.000 άμαχοι αιχμάλωτοι πολέμου στη Γάζα.

Η μαρτυρία για φρικαλεότητες εις βάρος κρατουμένων

Η ισραηλινή κατοχή «διέπραξε μεγάλες φρικαλεότητες εναντίον των αιχμαλώτων», είπε, στις οποίες τόνισε ότι περιλαμβάνεται ο ακρωτηριασμός των πτωμάτων τους.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόσθεσε ο Abdo, προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις ενέργειες της ισραηλινής κατοχής μέσω των μαρτυριών όσων έχουν απελευθερωθεί.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πολίτες που κρατούνται στη Γάζα, είπε ο επικεφαλής της EuroMed, δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις. «Η ισραηλινή κτηνωδία έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα, τα οποία περιλαμβάνουν την ηλεκτροπληξία και την απογύμνωση των κρατουμένων».

Ακόμη και οι ηλικιωμένοι πολίτες δεν εξαιρέθηκαν, καθώς βασανίστηκαν σοβαρά και στερήθηκαν τα φάρμακα και τα παυσίπονά τους, με πολλούς να πεθαίνουν εξαιτίας της ιατρικής αμέλειας στην οποία υποβλήθηκαν, αποκάλυψε ο Abdo.

Κακοποίηση κρατουμένων

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε τη Δευτέρα ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που συνελήφθησαν στη Γάζα και μεταφέρθηκαν στη βάση «Sde Teman» κοντά στο Beer al-Sabe’ σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των σκληρών συνθηκών κράτησης.

Απώλειες

Ανάμεσα στα πιο δραματικά στατιστικά που ανέβαζε το Παρατηρητήριο, είναι πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται 10.091 παιδιά, ενώ το 92% από το σύνολο των απωλειών αποτελεί άμαχο πληθυσμό και το 8% μέλη των μαχητικών οργανώσεων.



ΠΗΓΗ