Οι IDF ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τη σορό της Νoa Marciano, της 19χρονης στρατιωτικού που κρατούνταν όμηρος της Χαμάς, σε μία δομή δίπλα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σορός της μεταφέρθηκε σε ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε ο στρατός, όπου και ταυτοποιήθηκε.

Πρόκειται για τη στρατιώτη των IDF που η Χαμάς είχε ανακοινώσει τρεις ημέρες πριν ότι είχε σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η οργάνωση είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την στρατιώτη που είχε γυριστεί λίγες μέρες μετά την αιχμαλωσία της, και στη συνέχεια εικόνες από τη σορό της.

Χθες Πέμπτη οι IDF ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τη σορό ακόμα μίας ομήρου επίσης σε κτίριο δίπλα στο Αλ Σίφα

«Μετά από διαδικασία ταυτοποίησης που διεξήχθη, χθες Πέμπτη, εκπρόσωποι των IDF ενημέρωσαν την οικογένειά της ότι η σορός της ανασύρθηκε και επέστρεψε στο ισραηλινό έδαφος.
Οι IDF στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και θα συνεχίσουν να την υποστηρίζουν», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση των IDF.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια άλλη πληροφορία για τα αίτια του θανάτου της.

«Θα ολοκληρώσουμε την αποστολή»

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη οι IDF ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τη σορό ακόμα μίας ομήρου επίσης σε κτίριο δίπλα στο Αλ Σίφα. Πρόκειται για τη Γεχουντίτ Βάις από το Μπέ’ερι από όπου απήχθησαν αρκετοί όμηροι.

Ο στρατός δήλωσε ακόμα πως «Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας λειτουργούν παράλληλα και σε πλήρη συντονισμό με τους αρμόδιους εθνικούς θεσμούς και τους θεσμούς ασφαλείας, προκειμένου να επιτελέσουν αυτά τα καθήκοντα. Δεν θα σταματήσουμε την αποστολή μέχρι να ολοκληρωθεί».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ