Πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν σε νέες σφοδρά χτυπήματα του Ισραήλ σε συγκροτήματα κατοικιών σε γειτονιές στην πόλη της Γάζας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Ο φόβος για την επέκταση του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή μεγαλώνει, «θα υποστήριζα πως δεν έχουμε δει κατάσταση τόσο επικίνδυνη όσο αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην περιοχή από τουλάχιστον το 1973», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, το Ιράν κατάσχεσε νέο τάνκερ, ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις IDF – Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ που συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες για κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων, κρατουμένων.

Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ καταδίκασαν το συνέδριο που ζήτησε να δημιουργηθούν 21 οικισμοί εποίκων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου και παρευρέθηκαν Ισραηλινοί υπουργοί.

Δείτε live

06:35 Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά από νέες επιθέσεις του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, με τον ισραηλινό στρατό να εκδίδει νέα εντολή εκκένωσης τμημάτων της πόλης τη Δευτέρα, καθώς επανεκκινεί τις επιθέσεις σε περιοχές από τις οποίες είχε προηγουμένως αποσύρει τις δυνάμεις του.

Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε σπίτι στη συνοικία Αλ-Σάμπρα στην πόλη της Γάζας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.

Νωρίτερα, τουλάχιστον 25 άμαχοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό σπιτιού στη συνοικία Τουφάχ της πόλης της Γάζας.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έχει ανακοινώσει ότι προσπαθεί να διασώσει ένα εξάχρονο κορίτσι που παγιδεύτηκε σε ένα αυτοκίνητο, αφού έξι μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στο όχημα – επίσης στην πόλη της Γάζας.

06:25 Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις στη Γάζα, στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα να συνεχίζεται και τον φόβο της επέκτασης του πολέμου να έχει αυξηθεί.

Διαβάστε ό,τι προηγήθηκε εδώ



ΠΗΓΗ