Κάλεσμα στην ΝΔ, από το οποίο κυβερνών κόμμα θα ζητά να δεσμευτεί για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών, ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, μετά μετά την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καλέσει τη ΝΔ να δεσμευτεί για σύσταση προανακριτικής επιτροπής ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86.

Αφορά τη διερεύνηση από την τακτική δικαιοσύνη των ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων υπουργών με βάση τις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη.

Από την Κουμουνδούρου εξηγούν ότι είναι μια κίνηση που ήρθε μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή στη Βουλή που προκάλεσε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κρύβεται πίσω από τα κυβερνητικά έδρανα.

Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Διονύσης Καλαματιανός δήλωσε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή πως «απερίφραστη δήλωση στην Βουλή ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας και δεν κρύβεται».

Και συνέχισε ανεβάζοντας τους τόνους «θα παραιτηθεί ο κ. Καραμανλής της υπουργικής του ασυλίας και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη; Θέλετε να κάνουμε δήλωση εδώ ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή και σε μία συνεδρίαση θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη; Ο ίδιος να το πει. Για να είναι καθαρό το μέτωπό του, να μην υπάρχει καμία σκιά, κανένα άγος, όχι μόνο για τον ίδιο, για όλη την κυβέρνηση. Θα το κάνει;»

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ