Πολλά είναι τα ερωτήματα τα οποία έχουν προκύψει στις αστυνομικές Αρχές, αναφορικά με την ξαφνική εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, μέχρι τον εντοπισμό της σορού της το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Αλυκές της Κω. Το νεκρό σώμα της εντοπίστηκε μέσα σε σακούλα σε ερημική τοποθεσία, και σήμερα θα υποβληθεί σε νεκροψία- νεκροτομή στη Ρόδο από τον αρμόδιο ιατροδικαστή που υθα εκδόσει στη συνέχεια πόρισμα για τα ακριβή αίτια του θανάτου της. 

Κλήθηκε για συμπληρωματική κάταθεση ο σύντροφός της

Παράλληλα ο σύντροφος της 27χρονης Πολωνής, κλήθηκε προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς, προφανώς για να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα που προέκυψαν στην πορεία των ερευνών. 

Ωστόσο ακόμη περισσότερα είναι τα κενά, αλλά και οι ύποπτες συμπτώσεις που έχουν προκύψει στην προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης μετά και την κατάθεση στους αστυνομικούς του συλληφθέντα 32χρονου από το Μπκαγκλαντές που θεωρείται ως  βασικός υπόπτος για τη δολοφονία της άτυχης 27χρονης από την Πολωνία.

Ως γνωστόν οι Αρχές βρήκαν και συνέλλεξαν τρίχες της Αναστάζια κατά την έρευνά τους στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα, ενώ στα χέρια και στο λαιμό του, εντόπισαν γρατσουνιές, οι οποίες εξετάζεται αν προήλθαν από πάλη. «Είχα πάθει κάποιο ατύχημα. Τα έχω καιρό αυτά τα σημάδια» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με την αναζήτηση του βιντεοληπτικού υλικού στη συγκεκριμένη διαδρομή από το σπίτι του 32χρονου μέχρι τις Αλυκές προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των γεγονότων.

Επικεντρώνονται στις κάμερες ασφαλείας 

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους στα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας των γύρω σπιτιών κια των μαγαζιών που έχουν καταγράψει τον φερόμενο ως δράστη να μπαίνει μαζί με την Αναστάζια στο σπίτι του, αλλά η κοπέλα να μην βγαίνει ποτέ.

Τόσο ο 32χρονος όσο και ο Πακιστανός συγκάτοικός του ερωτήθηκαν πολλές φορές από τους αστυνομικούς  με τον δεύτερο να υποστηρίζει πως η 27χρονη Αναστάζια δεν πήγε ποτέ στο σπίτι τους. Ωστόσο αμφότεροι έπεφταν συνεχώς σε αντιφάσεις, προφανώς στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές.

Παράλληλα οι συγκεκριμένες κάμερες που εξετάζονται έχουν καταγράψει κάποιες ώρες αργότερα τον 32χρονο να αποχωρεί από το σπίτι του μόνος. Όπως εκτιμούν λοπόν οι αστυνομικές αρχές, μόλις ολοκληρωθεί η απολογία του 32χρονου στον ανακριτή και η απαγγελία κατηγοριών αναμένεται να ασκηθούν διώξεις και σε βάρος του Πακιστανού συγκατοίκου του καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι ο 32χρονος σκότωσε την κοπέλα και προσπάθησε να εξαφανίσει τη σορό της με τη βοήθεια του συγκατοίκου του.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι εάν ο συγκάτοικος τον βοήθησε να βγάλουν την σορό, εφόσον το έγκλημα διαπράχθηκε μέσα στο σπίτι από κάποιο παράθυρο ή άλλη έξοδο που ήξεραν ότι δεν θα καταγράφουν οι κινήσεις τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά από αστυνομικές πηγές. 

Περιμένουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα

Στο μεταξύ σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στη σακούλα με την οποία ήταν καλυμμένο το μισό σώμα της 27χρονης αλλά και στα υπόλοιπα ευρήματα στον τόπο του υδροβιότοπου. Προφανώς τα αποτυπώματα του δράστη θα έχουν αποτυπωθεί πάνω στην πλαστική σακούλα, αφού το υλικό αυτό μπορεί να τα συγκρατήσει αναλλοίωτα. Παράλληλα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, αναλύονται ήδη τα ευρήματα από το σπίτι του 32χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές. Σεντόνια και άλλα αντικείμενα εστάλησαν στα εργαστήρια, καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα εντοπιστεί και γενετικό υλικό της 27χρονης. Επίσης στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, έχει φθάσει και το κινητό τηλέφωνο της δολοφονηθείσας, που επίσης εξετάζεται.

 

ΠΗΓΗ