spartiates xalkias EKAB (3)

spartiates xalkias EKAB (5)

spartiates xalkias EKAB (5)

spartiates xalkias EKAB (1)

spartiates xalkias EKAB (1)

spartiates xalkias EKAB (2)

spartiates xalkias EKAB (2)

spartiates xalkias EKAB (4)

spartiates xalkias EKAB (4)

14 Ιανουαρίου: Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στην Ημέρα Μνήμης θυσίας διασωστών του ΕΚΑΒ

Η 14η Ιανουαρίου καθιερώθηκε από το 2019 ως «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», για να τιμηθεί η μνήμη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που «έπεσε» εν ώρα υπηρεσίας.

Στο αμφιθέατρο «Σοφία Μπεφόν» της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας το πρωί της Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2024 έδωσε το παρών στην τιμητική εκδήλωση μνήμης ο Βουλευτής Α’ Αθηνών του Πολιτικού Φορέα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Αθανάσιος Χαλκιάς.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η νύχτα της 14ης Ιανουαρίου 2001, τότε που η ιατρός των Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ Σοφία Μπεφόν, ο νοσηλευτής του ΕΚΑΒ Γιώργος Λεβεντζώνης, ο κυβερνήτης Antonio Vacarri, ο συγκυβερνήτης Παναγιώτης Καταβέλης και ο ασθενής Αγαπητός Βαρκάδος, που επέβαιναν στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ κατά την πραγματοποίηση επείγουσας αεροδιακομιδής, βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την πτώση του ανοικτά του Σουνίου. Τα επόμενα χρόνια, δυστυχώς ο κατάλογος των πεσόντων στο βωμό του επείγοντος και της διάσωσης των συνανθρώπων μας μεγάλωσε.

Κατά τη σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του «παρεχόμενου έργου του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, κρίσεων και καταστροφών κατά τη διάρκεια του 2023», ενώ από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και έπαινοι, σε διασώστες και ιατρούς.

Ο Βουλευτής της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Αθανάσιος Χαλκιάς, ευχήθηκε καλή χρονιά στο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων του ΕΚΑΒ και μετέφερε τις ευχαριστίες του κόμματος για το σπουδαίο έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό στην πρώτη γραμμή της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.



ΠΗΓΗ