Μια μέρα με εσωκομματικό αρνητικό πρόσημο ήταν και η σημερινή για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς, πάνω από 130 μέλη και στελέχη επέλεξαν τον δρόμο της αποχώρησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σήμερα έχουν ανακοινωθεί ακόμη 18 αποχωρήσεις μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, 90 μελών του τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, 21 μελών από τις οργανώσεις του Πειραιά, η αποχώρηση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Δέσποινας Κετογλίδου, όπως και της υποψήφιας βουλεύτριας Χαλκιδικής στις πρόσφατες εκλογές Ελένης Ζάχου.

Ήταν στρατηγική κίνηση η αυριανή σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας από τον Στέφανο Κασσελάκη;

Το κλίμα, φυσικά, παραμένει έντονο στην Κουμουνδούρου με την ομάδα των 6+6 να είναι κάτι λιγότερο από ένα βήμα από την οριστική αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μάλιστα, αύριο το απόγευμα, έχει συγκληθεί Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα εκεί και κατά πόσο θα δώσουν το «παρών», εάν και εφόσον βρίσκονται ακόμη στις τάξεις του κόμματος και δεν έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους νωρίτερα.

Σε κρίσιμη καμπή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00, αναμένεται να τεθούν ο προγραμματισμός του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας για την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και η πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, για τη «συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, δύο φορές τις προηγούμενες μέρες (στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και στο Thessaloniki Summit), κάλεσε τα στελέχη πέριξ της ομάδας Αχτσιόγλου να πάρουν άμεσα αποφάσεις για το μέλλον τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Από αρκετούς εκτιμάται η αυριανή σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας από τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν στρατηγική κίνηση για να ασκήσει πιέσεις στους 6+6 για τις αποφάσεις τους.

Η απάντηση Κασσελάκη για τους «νοικοκύρηδες»

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση που πραγματοποίησε απάντησε στη θύελλα αντιδράσεων που προερχόταν κυρίως από προοδευτικό κόσμο για τη δήλωσή του περί «παλιάς Ελλάδας» και «νοικοκύρηδων».

Υπενθυμίζεται πως ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, που ήταν η συνομιλήτριά του στη συζήτηση, για το τι νέο φέρνει, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι το «νέο που φέρνω πίσω είναι η επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα, όπου ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους, είχε ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση για τον γείτονά του».

Απαντώντας ο Στέφανος Κασσελάκης στις επικρίσεις υπογράμμισε πως «προφανώς τα δικά μου λόγια περνούν από κόσκινο, την ώρα που για τους πολιτικούς μου αντιπάλους υπάρχει απόλυτη μιντιακή στήριξη ή ανοχή. Ευπρόσδεκτο».

Ακολούθως τόνισε ότι ««έχω μιλήσει από την πρώτη στιγμή για τη νέα Ελλάδα και το Ελληνικό Όνειρο που οραματίζομαι», προσθέτει ο κ. Κασσελάκης. «Όμως όχι. Δε θα αφήσω τους «νοικοκύρηδες» στη Δεξιά, την ώρα που οι αληθινοί μπαχαλάκηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν και αποσυνθέτουν την κοινωνία. Την ώρα που Αριστερά είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι του μόχθου και της ανθρωπιάς. Η Αριστερά του ήθους και της ευθύνης».

Ο Κασσελάκης στους επαγγελματίες με πυρά σε Τσακαλώτο, Κατρούγκαλο

Η σημερινή ημέρα, όμως, περιελάμβανε και πολιτική δράση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Στέφανο Κασσελάκη εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, που αντιδρούσαν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά, αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, όσο έλεγε για μειώσεις φόρων. Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ακόμη μία φορά επιτέθηκε στις φορολογικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τους κ.κ. Τσακαλώτο και Κατρούγκαλο, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του πρώτου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει. Πλέον η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Η απάντηση Τσακαλώτου: Ο Κασσελάκης αποδομεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές Τσίπρα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος, απάντησε αιχμηρά στον Στέφανο Κασσελάκη για αυτή την αναφορά του.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση».

Ακολούθως πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως «ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δισ. για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης», δίνοντας απάντηση στα όσα είχε αναφέρει για το μαξιλάρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης προ ημερών σε συνέντευξή του στο Mega.

Βουλή: Black Friday από Μητσοτάκη, ο «επιθετικός» Φάμελλος και η… αντεπίθεση Κασσελάκη

Σήμερα στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, για «την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σχετικά με την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτη Φάμελλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Σωκράτη Φάμελλο, κατά τη δευτερολογία του, υπογράμμισε πως τον είδε «ιδιαιτέρως επιθετικό σήμερα». Ακολούθως υποστήριξε ότι «η επιθετικότητα σας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις δημοσκοπικές σας επιδόσεις, διερωτώμαι εάν αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως σήμερα στην αίθουσα βρίσκονται με το ζόρι οι μισοί βουλευτές σας, κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα black Friday με -50%».

Κόντρα Μητσοτάκη-Φάμελλου σήμερα στη Βουλή

Απαντώντας ο Σωκράτης Φάμελλος στον πρωθυπουργό υπογράμμισε πως «είμαστε επιθετικοί γιατί έχουμε αξίες για την κοινωνία. Αν σας ενοχλεί θα χαμογελώ. Ωστόσο καλύτερα να κάνετε κρύα αστεία για το black Friday παρά να κάνετε καταστροφικές επιλογές για τη χώρα».

Τη σκυτάλη ακολούθως πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε κόμμα Black Friday, -50%. Θα γελούσα με το black χιούμορ του, αν δεν ήταν τόσο black η καθημερινότητα που έφτιαξε για τους πολίτες».

Τη δήλωση αυτήν την πραγματοποίησε μέσω social media, με τον Στέφανο Κασσελάκη να τη συνοδεύει με ένα βίντεο, στο οποίο προβάλλεται απόσπασμα από εκπομπή για τις τεράστιες αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ, που κατέγραψαν άνοδο 136% μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο.



ΠΗΓΗ