Χαμηλότερα σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινήθηκαν οι αυξήσεις στο αγαπημένο πιάτο των ελλήνων σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ο πληθωρισμός της… πίτσας «έτρεξε» στην Ελλάδα με ποσοστό 3,9% τον Δεκέμβριο του 2023 (σε ετήσια βάση) έναντι αύξησης 5,9% στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ουγγαρία (+13,4%) να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ενώ ακολούθησε το Λουξεμβούργο (+11,3%) και η Λετονία (+10,6%).

Μόνο στην Ολλανδία είχαμε μείωση των τιμών

Η Ολλανδία ήταν μοναδική χώρα που κατέγραψε μείωση τιμών (0,9%) ενώ μικρές αυξήσεις σημειώθηκαν στη Δανία (0,6%) και το Βέλγιο (1%).

Αν ανατρέξουμε στον Δεκέμβριο του 2022, ο μ.ο. ήταν 15,9% υψηλότερος από ό,τι τον Δεκέμβριο του 2021.

Τα στοιχεία της Eurostat παρουσιάστηκαν χθες, 9 Φεβρουαρίου, «Εθνική Ημέρα Πίτσας».

Ουρές για δωρεάν πίτσες

Το in βρέθηκε έξω από κατάστημα γνωστής αλυσίδας πιτσαρίας που σχηματίστηκαν ουρές νωρίς το απόγευμα καθώς προσέφερε δωρεάν πίτσες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του αγαπημένου fast food.

Οι εικόνες ήταν αδιάψευστος μάρτυρας από το πλήθος κόσμου που στάθηκε υπομονετικά στην ουρά έξω από τα καταστήματα για να παραλάβει δωρεάν μία πίτσα.

Δείτε τις  εικόνες με τον κόσμο έξω από πιτσαρίες, στην Αθήνα

Η παγκόσμια ημέρα πίτσας καθιερώθηκε το 2000 και από τότε κάθε χρόνο εορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο Ραφαέλε Εσπόζιτο θεωρείται συχνά ο πατέρας της σύγχρονης πίτσας και η πατρίδα της, φυσικά, θεωρείται η Ιταλία. Ωστόσο πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα και αγαπητά fast food στον πλανήτη.



ΠΗΓΗ