Ο τούρκος βουλευτής Χασάν Μπιτμέζ, ο οποίος έπαθε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εθνοσυνέλευση, πέθανε σε ηλικία 54 ετών. Ο Μπιτμέζ κατέρρευσε μπροστά στα μάτια όλου του κοινοβουλίου, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, στην οποία κατέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης της Τουρκίας έναντι του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο 54χρονος Χασάν Μπιτμέζ, πέθανε στο νοσοκομείο της Άγκυρας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca στους δημοσιογράφους.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Al Azhar του Καΐρου, ο Μπιτμέζ ήταν πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας για την Ισλαμική Ένωση και είχε εργαστεί στο παρελθόν για ισλαμικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως προκύπτει από το βιογραφικό του στο κοινοβούλιο. Ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί.

Πριν καταρρεύσει, ο Μπιτμέζ κατέκρινε το κυβερνών κόμμα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τις συνεχιζόμενες εμπορικές συναλλαγές της Τουρκίας με το Ισραήλ παρά τον πόλεμο στη Γάζα και παρά την έντονη κριτική της κυβέρνησης στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. «Επιτρέπετε στα πλοία να πηγαίνουν στο Ισραήλ και το αποκαλείτε ξεδιάντροπα εμπόριο… Είστε συνεργός του Ισραήλ», είπε ο Μπιτμέζ στην ομιλία του, αφού τοποθέτησε ένα πανό στο βήμα, που έγραφε: «Δολοφόνος του Ισραήλ, συνεργάτης του ΑΚΡ».

Ο Μπιτμέζ κατέρρευσε μπροστά στα μάτια όλου του κοινοβουλίου, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, στην οποία κατέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης της Τουρκίας έναντι του Ισραήλ

«Έχετε το αίμα των Παλαιστινίων στα χέρια σας, είστε συνεργάτες. Συμβάλλετε σε κάθε βόμβα που ρίχνει το Ισραήλ στη Γάζα», είπε στους νομοθέτες κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για το 2024.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ