Ασύλληπτα μέλη συμμορίας που η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι εξάρθρωσε προ ημερών είναι οι τρεις δράστες που επιχείρησαν να αρπάξουν με τη βία τη γυναίκα κοντά στα διόδια Ελαιώνα Αιγίου στην εθνική οδό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά το σοκαριστικό βίντεο που αποκάλυψε το in με την άτυχη γυναίκα να ουρλιάζει έντρομη προσπαθώντας να ξεφύγει από τα χέρια των τριών κουκουλοφόρων που την έχουν ξεγυμνώσει και προσπαθούν να τη βάλουν με τη βία στο αυτοκίνητό τους.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο


Σύμφωνα με πληροφορίες η 28χρονη σχετίζεται με έναν αλλοδαπό άνδρα που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή (17/12) στη Δυτική Αχαΐα στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε με το αζημίωτο μετανάστες από τη χώρα μας σε χώρες της Ευρώπης Ένωσης.

Την καταδίωξαν

Η γυναίκα το βράδυ της Τετάρτης (20/12) επέστρεφε από την Κάτω Αχαΐα στην Αθήνα μετά την επίσκεψη που έκανε στον συγκεκριμένο άνδρα που έχει συλληφθεί.

Φαίνεται ότι ασύλληπτα μέλη της συμμορίας την ακολουθούσαν και την καταδίωξαν. Περίπου στις 11 το βράδυ την έφτασαν στα διόδια του Ελαιώνα.

Αφού απείλησαν τη γυναίκα με μαχαίρι, την έβγαλαν με τη βία από το αυτοκίνητό της και την έσυραν μέχρι το δικό τους προκειμένου να την αρπάξουν.

Πληροφορίες αναφέρουν την απείλησαν να μην μιλήσει για όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και να μην διορίσει συνήγορο υπεράσπισης για το φιλικό της πρόσωπο.

Η γυναίκα αντιστάθηκε και τελικά κατάφερε να ξεφύγει. Ωστόσο της έκλεψαν την τσάντα με περίπου 1000 ευρώ.

Αναζητούνται οι δράστες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τουλάχιστον δύο από τους τρεις δράστες και είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Μάλιστα ο ένας φέρεται να είχε προσαχθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την Κυριακή ωστόσο είχε δηλώσει ανήλικος και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Όχημα της συμμορίας

Η δράση της συμμορίας

Η Αστυνομία είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα (18/12) ότι εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων με τη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών στη Δυτική Αχαΐα.

Ωστόσο φαίνεται ότι δεν ήταν και τα μόνο μέλη της σπείρας.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε αγροτική οικία να φυλάνε 17 μετανάστες.

Ο τιμοκατάλογος

Σκοπός ήταν να τους προωθήσουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι συνολικού ποσού 6.500 ευρώ ανά διακινούμενο άτομο, το οποίο διαχωριζόταν σε δυο επιμέρους ποσά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι συμμορία απαιτούσε για την είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα μας και τη μεταφορά τους στο εσωτερικό, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ για τη στέγαση, τη σίτιση, την μεταφορά τους στο αεροδρόμιο, τη χορήγηση εισιτηρίων και κατάλληλων ταξιδιωτικών εγγράφων, απαιτούσαν 4.000 ευρώ ανά άτομο.

Οι μετανάστες με την άφιξή τους στην χώρα μας παραλαμβάνονταν από οδηγούς της εγκληματικής οργάνωσης και οδηγούνταν στην Αθήνα, ενώ στην συνέχεια τους μετέφεραν με οχήματα σε προσωρινά καταλύματα στην Αττική και στην Αχαΐα, μέχρι την οριστική τους μετάβαση σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πλαστά διαβατήρια

Μάλιστα αφαιρούσαν από τους αλλοδαπούς τα διαβατήρια που κατείχαν και στη συνέχεια προέβαιναν στην έκδοση πλαστών αδειών παραμονής και διαμονής Ευρωπαϊκών χωρών ή γνήσιων, που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, ενώ στην περίπτωση που τα διακινούμενα άτομα δεν διέθεταν διαβατήριο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τους χορηγούσαν διαβατήρια άλλων ατόμων και εθνικοτήτων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αγροτική οικία που εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαίας βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

637 Διαβατήρια διαφόρων Αρχών, 431 Άδειες Παραμονής χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης, 7 Δελτία Ταυτότητας Ελληνικών Αρχών, 4 Δελτία Ταυτότητας Γαλλικών Αρχών, 120 προσωρινές άδειες Διαμονής, 1 σφραγίδα αρχών Ινδίας, 15.270 ευρώ, 1.580 δηνάρια, 4 αυτοκίνητα, 8 τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις με αναγραφόμενα στοιχεία ατόμων και αντίστοιχα χρηματικά ποσά και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας



ΠΗΓΗ