Τον διοικητή της του τάγματος Σάτι της Χαμάς, εξουδετέρωσε το Ισραήλ, ο οποίος σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας (IDF), είχε δολοφονήσει τη 19χρονη στρατιώτη Νόα Μαρτσιάνο στο νοσοκομείο αλ-Σίφα.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον Αχμέντ Γκουλ έναν διοικητή της Χαμάς που συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και ο οποίος κρατούσε όμηρο τη 19χρονη στρατιώτη, που έχασε τη ζωή της Νόα Μαρτσιάνο.

Η 19χρονη Νόα Μαρτσιάνο σύμφωνα με τη Χαμάς είχε σκοτωθεί μετά από ισραηλινό πλήγμα στις 9 Νοεμβρίου

Ο Γκουλ σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ σκοτώθηκε στο νοσοκομείο αλ-Σίφα. Σύμφωνα πάντα με τις IDF ο Γκουλ ήταν διοικητής του τάγματος Σάτι της Χαμάς και σκοτώθηκε από αεροπορική επίθεση.

Η διχογνωμία  Ισταήλ – Χαμάς για τον θάνατο της 19χρονης

Ο στρατός του Ισραήλ είχε υποστηρίξει ότι η Χαμάς δολοφόνησε τη 19χρονη στρατιώτη Νόα Μαρτσιάνο μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή κάτι που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του, εκτός από ένα infographic που δείχνει τις τοποθεσίες κοντά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, όπου βρέθηκαν τα πτώματα της Μαρτσιάνο και ακόμη μίας ομήρου της Γεχουντίτ Βάις.

Η 19χρονη Νόα Μαρτσιάνο ήταν ανάμεσα στους ομήρους που μετέφερε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, είχαν δείξει φωτογραφίες υποστηρίζοντας ότι είχε σκοτωθεί μετά από ισραηλινό πλήγμα στις 9 Νοεμβρίου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) είχαν γνωστοποιήσει αρχικά την ταυτότητα της και στη συνέχεια ότι είναι νεκρή. Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι, υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί της Χαμάς είναι «ψέματα» και ότι σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, η 19χρονη «δολοφονήθηκε από μαχητή της παλαιστινιακής οργάνωσης στο νοσοκομείο αλ-Σίφα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η 19χρονη τραυματίστηκε στην ισραηλινή επιδρομή αλλά όπως ανέφερε μία ανεξάρτητη  ιατροδικαστική εξέταση, δεν κινδύνευσε η ζωή της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τους IDF, εκτελέστηκε.



ΠΗΓΗ