Συμβολική παρέμβαση υπέρ των φοιτητών πραγματοποίησε νωρίτερα ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, συμπαραστεκόμενος και στη διαμαρτυρία του φοιτητών για τις τηλε-εξετάσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρία για λίγη ώρα τέθηκε εκτός λειτουργίας ο server του πανεπιστημίου, μεσω του οποίου γίνεται η ταυτοποίηση των φοιτητών για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Μιλώντας στο o Δημήτρης Αντωνίου, εργαζόμενος του ΕΚΠΑ μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Αντωνίου, συμβασιούχος επί 19 χρόνια όπως ο ίδιος κατήγγειλε, τόνισε ότι «βρισκόμαστε εδώ σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών απέναντι σε αυτό το άδικο νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί πλήρως την δημόσια δωρεάν Παιδεία, την καταστρέφει. Καταστρέφει τις υποδομές των δημόσιων πανεπιστημίων. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να βρεθούμε στο Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου, μπλοκάροντας τις υπηρεσίες, ώστε σήμερα τουλάχιστον να μην γίνουν οι τηλε-εξεταστικές. Όλο το σύστημα ταυτοποίησης περνά μέσα από αυτό το κτίριο. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία τηλε-εξέταση».

Από τη μεριά του ο Παντελής Βαϊνάς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ δήλωσε στο ότι βρέθηκε εκεί «συμπαραστεκόμενος στην απόφαση του Συλλόγου Εργαζόμενων Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, μαζί με φοιτητές και άλλους εργαζόμενους, ώστε κινηματικά να απαντήσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταστείλει με τις ηλεκτρονικές εξετάσεις την κινητοποίηση των φοιτητών κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ. Είμαστε εδώ μαζί με τους φοιτητές εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, για να μην περάσει ο νόμος που θα κάνει τα πανεπιστήμια και τα πτυχία εμπόρευμα, όπως έχουν κάνει την Υγεία και τόσα άλλα».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και ο Σύλλογος Ειδικού τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού του ΕΚΠΑ.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ