Το φετίχ με τις πατούσες αναφέρεται συχνά με απέχθεια ή ως ατάκα ενός αστείου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φετίχ εκεί έξω, αν όχι το πιο συνηθισμένο.

Γενικά, ένα φετίχ είναι «μια έντονη σεξουαλική εμμονή σε ένα γενικά μη ανάρμοστο αντικείμενο, μέρος του σώματος, πρακτική ή κατάσταση», σύμφωνα με το Kinkly.com.

Η σεξουαλική εμμονή σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος, όπως οι πατούσες, είναι επίσης γνωστή ως «μερικισμός».

Ορισμένοι ειδικοί έχουν χρησιμοποιήσει τη λέξη φετίχ για να αναφερθούν σε κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για τη σεξουαλική ικανοποίηση κάποιου. Με άλλα λόγια, δεν μπορούν να βιώσουν ευχαρίστηση ή οργασμό χωρίς αυτό. Αλλά ο ορισμός έχει αποσαφηνιστεί με την πάροδο του χρόνου.

«Η βρωμιά και η αηδία που συνδέεται με τις πατούσες σε πολλούς πολιτισμούς απλώς τα κάνει ακόμα πιο ελκυστικά», δήλωσε ένας ερωτηθέντας. «Είναι σαν ένα απαγορευμένο φρούτο που απλά θέλω να απολαύσω»

«Στο παρόν, είναι λιγότερο συνηθισμένο για τους σεξουαλικούς εκπαιδευτές να ορίζουν τα φετίχ ως κάτι που πρέπει να είναι μέρος του σεξ», δήλωσε η σεξολόγος Carol Queen στο Healthline.

«Αντ’ αυτού, ένας νεότερος ορισμός λέει ότι τα φετίχ είναι πράγματα που αποτελούν ερωτικούς υπερτροφοδότες».

Τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει τα πόδια να είναι τόσο γοητευτικά για κάποιους;

Οι φετιχιστές μπορεί να εκτιμούν διαφορετικές πτυχές των πατουσών. Σε κάποιους αρέσουν τα καθαρά πόδια, άλλοι προτιμούν τα βρώμικα. Κάποιοι απολαμβάνουν τα μεγάλα πέλματα, άλλοι θαυμάζουν τα μικροσκοπικά πέλματα. Ορισμένα άτομα εκτιμούν την υψηλή καμάρα, ένα συγκεκριμένο είδος σχήματος δακτύλων ή άλλα φυσικά χαρακτηριστικά. Τα διακοσμητικά των ποδιών, όπως συγκεκριμένα παπούτσια, κάλτσες, κάλτσες, βερνίκια νυχιών ή δαχτυλίδια για τα δάχτυλα των ποδιών, είναι επίσης δημοφιλή. Όλα εξαρτώνται ουσιαστικά από το γούστο του καθενός.

«Από εκεί και πέρα, μερικές φορές κοιτάζω γυμνές πατούσες, μερικές φορές μου αρέσουν οι κάλτσες, μερικές φορές το καλσόν ή οι ζαρτιέρες»

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2023 από μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε φωτογραφίες ποδιών, με την ονομασία Fun With Feet, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η μεγαλύτερη διέγερση γι’ αυτούς ήταν η απαγορευμένη φύση του φετίχ με τα πόδια.

«Η βρωμιά και η αηδία που συνδέεται με τις πατούσες σε πολλούς πολιτισμούς απλώς τα κάνει ακόμα πιο ελκυστικά», δήλωσε ένας ερωτηθέντας. «Είναι σαν ένα απαγορευμένο φρούτο που απλά θέλω να απολαύσω».

Άλλοι λένε ότι τους ερεθίζει το γεγονός ότι οι πατούσες είναι ένα μέρος του σώματος που δεν βλέπουμε τόσο συχνά, καθώς συνήθως είναι τουλάχιστον εν μέρει καλυμμένα δημόσια.

Ο Jeremy M., ένας 40χρονος του οποίου το επώνυμο έχει παραλειφθεί για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, δήλωσε στη HuffPost ότι ήταν έφηβος όταν συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι είχε φετίχ με τις πατούσες και έπιανε τον εαυτό του να «κοιτάζει τα πόδια ή τα δάχτυλα των ποδιών, ειδικά τα σέξι, έντονα βαμμένα χρωματιστά».

«Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή, επειδή όλοι φορούν ανοιχτά παπούτσια ή σανδάλια», είπε.

Είπε ότι του αρέσουν οι μικρότερες πατούσες καθώς και «τα τέλεια ευθυγραμμισμένα δάχτυλα όπου κανένα δάχτυλο δεν είναι μακρύτερο από το άλλο».

«Σε κάποιους αρέσουν τα βρώμικα -εγώ,  προτιμώ τα καθαρά πόδια», είπε.

Πώς οι άνθρωποι εξερευνούν αυτό το φετίχ

Και πάλι, δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ικανοποιήσετε το φετίχ με τις πατούσες σας. Για κάποιους, είναι μια έννοια που μπορεί να τους αρέσει να φαντασιώνονται χωρίς να το κάνουν πράξη.

Σε κάποιους αρέσει να γλείφουν ή να ρουφάνε τα δάχτυλα των ποδιών του συντρόφου τους ή να κάνουν μασάζ, να χαϊδεύουν ή να μυρίζουν τις πατούσες τους. Και άλλοι μπορεί να θέλουν να έχουν έναν σύντροφο να χρησιμοποιεί τα πόδια τους για να διεγείρει τα γεννητικά τους όργανα.

Ο Μ.Κ., ένας 32χρονος άνδρας, ο οποίος ζήτησε να αναφέρεται με τα αρχικά του, δήλωσε στη HuffPost ότι προσωπικά του αρέσει να βλέπει εικόνες και βίντεο με πόδια σε στυλ anime.

«Από εκεί και πέρα, μερικές φορές κοιτάζω γυμνές πατούσες, μερικές φορές μου αρέσουν οι κάλτσες, μερικές φορές το καλσόν ή οι ζαρτιέρες», είπε.

*Με πληροφορίες από: Huffpost.com | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Miramax Films | YouTube still



ΠΗΓΗ