Δεν θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ο Τζόναθαν Μέιτζορς για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας κατά της πρώην συντρόφου του, Γκρέις Τζαμπάρι.

Ο ηθοποιός, ωστόσο, είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει ένα ετήσιο ειδικό πρόγραμμα συμβουλευτικής.

Ο 34χρονος πρωταγωνιστής της ταινίας «Κριντ III» και άλλων ταινιών, αρκετών της Marvel, αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο να εκτίσει ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο, αφού καταδικάστηκε για επίθεση σε βαθμό πλημμελήματος από ένορκους του Μανχάταν τον Δεκέμβριο.

Ο δικαστής Μάικλ Γκάφι διέταξε επίσης τον Μέιτζορς να συνεχίσει την ψυχοθεραπεία του.

Μετά την ένοχη ετυμηγορία, τα Marvel Studios διέκοψαν αμέσως τη συνεργασία τους με τον κάποτε πολλά υποσχόμενο σταρ.

Το άδοξο τέλος της καριέρας του

Από το 2021 μέχρι το 2023, εμφανιζόταν στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel ως ο Κανγκ ο Κατακτητής, ένας ρόλος που προορίζονταν ως ο κύριος κακός στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές της Marvel τα επόμενα χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2023, ο ηθοποιός συνελήφθη επειδή επιτέθηκε στην τότε σύντροφό του, Γκρέις Τζαμπάρι, στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η 31χρονη Βρετανίδα χορεύτρια ήταν ο θύτης, η οποία ξέσπασε λόγω ζήλειας αφού διάβασε στο τηλέφωνό του ένα μήνυμα από άλλη γυναίκα.

Ο ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστός με την ταινία του 2019 «Ο τελευταίος μαύρος άνδρας στο Σαν Φρανσίσκο»

Υποστήριξε ότι το μόνο που προσπαθούσε ήταν να ανακτήσει το τηλέφωνό του και να ξεφύγει από την Τζαμπάρι με ασφάλεια.

Οι ένορκοι τον καταδίκασαν τελικά για μία κατηγορία επίθεσης και μία παράβαση παρενόχλησης, αν και τον αθώωσαν για μία άλλη κατηγορία επίθεσης και για βαριάς μορφής παρενόχληση.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο χαρακτήρας του Κανγκ θα ερμηνευθεί από άλλον ηθοποιό και θα παραμείνει σε μελλοντικές ταινίες της Marvel ή αν το στούντιο θα απορρίψει έργα που βασίζονται γύρω από αυτόν.

Ο ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστός με την ταινία του 2019 «Ο τελευταίος μαύρος άνδρας στο Σαν Φρανσίσκο» (The Last Black Man in San Francisco). Πρωταγωνίστησε επίσης στη σειρά του HBO «Lovecraft Country», η οποία του χάρισε μια υποψηφιότητα για Emmy, αλλά και στα «The Harder They Fall», «Da 5 Bloods» και «Creed III».



ΠΗΓΗ