Το σύστημα υγείας της Γάζας είναι «στα γόνατά του» και πλησιάζει στην πλήρη κατάρρευση, δήλωσε την Τετάρτη ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Γκεμπρεγιέσους.

«Η Γάζα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα νοσοκομεία… και ακόμη ένα βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος», πρόσθεσε σε άλλη δήλωση αναφερόμενος στο νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα.

«Αυτό θα στερήσει από χιλιάδες ανθρώπους την απαραίτητη σωτήρια περίθαλψη»

Την Τρίτη, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι έθεσε υπό πολιορκία το νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα και το βομβάρδισε.

Το συγχαρητήριο tweet προς τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την επίκληση του Άρθρου 99

Ο ΠΟΥ έχει αναφέρει τουλάχιστον 212 επιθέσεις στον τομέα της υγείας στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ως αποτέλεσμα, μόνο 14 νοσοκομεία λειτουργούν εν μέρει και τρία λειτουργούν ελάχιστα στη λωρίδα, ενώ 19 έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας δρ. Μάι αλ-Καΐλα δήλωσε την Τρίτη ότι κανένα από τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα δεν μπορεί να φιλοξενήσει χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ η χωρητικότητα έχει ξεπεράσει το 216% στα νοσοκομεία στο νότο.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ