Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε ο Άρης στο «Χρίστο Μπότεβ Στάντιουμ» από την Μπότεβ Πλόβντιβ, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη ανάμεσα στις δυο ομάδες που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη του Τόσκο Μποζατζίσκι αλλά και του Αλκιβιάδη Καμπανού.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 17ο λεπτό ο Μάρτιν Σέκουλιτς, με τους Βούλγαρους να έχουν και δοκάρι σε προσπάθεια του Φάουστας Στεποναβίτσιους. Δοκάρι είχαν και οι «κίτρινοι» σε κόρνερ του εξαιρετικού Λουίς Πάλμα. Ντεμπούτο με τους Θεσσαλονικείς, έστω και ανεπίσημο, έκαναν οι Λευτέρης Χουτεσιώτης, Ρόναλντ Ματαρίτα, Ντομαγκόι Πάβιτσιτς, Φράνκο Φεράρι, Βαλεντίνο Φατόρε, Αντώνης Αηδόνης και Κίκε Σαβέριο.

Οι παίκτες του Απόστολου Τερζή ήταν δραστήριοι στο πρώτο τέταρτο, ιδιαίτερα με τον Πάλμα, ωστόσο η Μπότεβ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 17’. Ο Γιάνις Καραμπέλιοβ βρήκε ωραία στην κίνηση τον Σέκουλιτς, με τον 24χρονο Κροάτη φορ να περνάει τον Φαμπιάνο Λέισμαν και να πλασάρει τον Χουλιάν Κουέστα για το 1-0.

Θέλοντας να εκμεταλλευτούν το momentum, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κι έχασαν ευκαιρίες με τους Σέκουλιτς και Κράσιαν Κόλεβ ενώ ο Άρης είχε δοκάρι στο 44’ σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα.

Με τον άσο από την Ονδούρα να έχει κέφια και τον Μόουζες Οντουμπάτζο να μπαίνει ορεξάτος, οι «κίτρινοι» σπατάλησαν ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Όπως και λίγο αργότερα με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Τη μεγαλύτερη, πάντως, την έχασαν οι Βούλγαροι στο 82ο λεπτό με τον Στεποναβίτσιους, με τον 19χρονο Λιθουανό να βγαίνει φάτσα με τον Χουτεσιώτη, όμως το πλασέ που δοκίμασε σταμάτησε στο δοκάρι.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στο 19’ στη μνήμη του Αλκιβιάδη Καμπανού ενώ πριν την έναρξη του αγώνα οι δυο ομάδες κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη του Άλκη αλλά και του Τόσκο Μποζατζίσκι. Επίσης, στο ημίχρονο της αναμέτρησης, άνθρωπος του Άρη παρέδωσε στον πατέρα του Τόσκο φανέλα των «κίτρινων» με το όνομα του αδικοχαμένου Βούλγαρου οπαδού.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Γκεόργκι Καμπάκοφ οι Κόλεβ, Ντίμιταρ Παπαζόβ, Σαλέμ Εμπακατά, Γιάκουμπ Μπράμπετς και Αηδόνης.  

Η σύνθεση του Άρη (Απόστολος Τερζής): Κουέστα (46’ Χουτεσιώτης), Ματαρίτα (59’ Φεράρι), Εμπακατά (81’ Φατόρε), Φαμπιάνο (71’ Αηδόνης), Μπράμπετς, Νταρίντα, Ρουπ (63’ Τσέρα), Πάβιτσιτς (46’ Οντουμπάτζο), Πάλμα (71’ Σαβέριο), Παναγίδης, Γκρέι (63’ Χριστοδουλόπουλος).

Η σύνθεση της Μπότεβ Πλόβντιβ (Στάνισλαβ Γέντσεβ): Χάνκιτς (79’ Σμαρκάλεβ), Μίνκοβ, Ραμπότοβ (79’ Μπαροάν), Πάντσετς, Ακέρε (67’ Τόνεβ), Καραμπέλιοβ (60’ Περέρα), Ετό (79’ Μπαλτάνοβ), Ντουμπουγιά (67’ Στεποναβίτσιους), Ραμπέι, Κόλεβ (60’ Παπαζόβ), Σέκουλιτς.

ΠΗΓΗ