Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «ανεπιτυχείς τις προσπάθειες του Ισραήλ να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες στη Γάζα».

Ο Νετανιάχου ρωτήθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News αν οι δολοφονίες χιλιάδων Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ως αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τους μαχητές της κυβερνώσας Χαμάς στη Γάζα, θα τροφοδοτήσει μια νέα γενιά μίσους.

«Κάθε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Και δεν θα έπρεπε να έχουμε κανέναν, επειδή κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απομακρύνουμε τους αμάχους από τον κίνδυνο, ενώ η Χαμάς κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει στον κίνδυνο», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Το Ισραήλ έχει πει ότι στόχος της στρατιωτικής του εκστρατείας είναι να καταστρέψει τη Χαμάς

«Έτσι στέλνουμε φυλλάδια, (τους) καλούμε στα κινητά τους τηλέφωνα και τους λέμε: «φύγετε». Και πολλοί έχουν φύγει», είπε ο Νετανιάχου.

«Το άλλο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε αυτή τη δουλειά με ελάχιστες απώλειες μεταξύ των αμάχων. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: ελάχιστες απώλειες μεταξύ των πολιτών. Αλλά δυστυχώς, δεν τα καταφέρνουμε».

Πάνω από 11.000 νεκροί

Τουλάχιστον 11.470 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς πριν από έξι εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία των παλαιστινιακών υγειονομικών αρχών.

Το υπουργείο ανέφερε ότι 4.707 από τους νεκρούς ήταν παιδιά και ανήλικοι και ότι 3.155 ήταν γυναίκες.

Η συντριπτική πλειονότητα είναι άμαχοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Περισσότερα ΕδωΠΗΓΗ