Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, 22:52

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέρασε το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, το βράδυ της Τρίτης, ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε στη Βουλή η συμπληρωματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που βάζει μπλόκο στην εκλογική κάθοδο του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές.

Η ρύθμιση που ψηφίστηκε ως τροπολογία στο ερανιστικό και τελευταίο νομοσχέδιο της παρούσας Βουλής, παραπέμπει τον έλεγχο και τη κρίση των κομμάτων για την συμμετοχή στις εκλογές στην πλήρη σύνθεση (πρόεδρο και μέλη) του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Υπέρ της προωθούμενης διάταξης ψήφισαν εκτός της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διατήρησε τις επιφυλάξεις του, έκρινε ωστόσο πως στην παρούσα συγκυρία προέχει η απαγόρευση της εκλογικής καθόδου στον Κασιδιάρη.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ, οχυρώθηκε πίσω από την πρόταση Αλιβιζάτου, έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα και επέστρεψε στο κοινοβουλευτικό εμπάργκο, απέχοντας από την ψηφοφορία. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Μέρα25 και ΕΛΛΥΣΗ), καταψήφισαν για τους δικούς τους το καθένα λόγους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, 22:58

ΠΗΓΗ