Στην πολυσύνθετη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Νέα Αριστερά αναφέρθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, στην τοποθέτησή της κατά τη δεύτερη ημέρα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος, που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ.

Η πρώην υπουργός ξεκίνησε με τη διαπίστωση πως η κυριαρχία της Δεξιάς αυτή τη στιγμή επιχειρεί να καθορίσει «το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας».

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «βρίσκονται σε λογική συναίνεσης» και «δεν παράγουν πολιτική»

Όπως τόνισε, «ξαναγράφεται η Ιστορία των δύο τελευταίων δεκαετιών» από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αποτελεί τον ισχυρό εκφραστή δυνάμεων που διευρύνουν συνεχώς τον πλούτο τους».

Στο σημείο αυτό, μίλησε για πρωτοφανή αναδιανομή πλούτου προς τα ανώτερα κλιμάκια της κοινωνίας, μέσω της στρατηγικής «αντίστροφης αναδιανομής» που επιχειρεί η κυβέρνηση.

«Να συγκροτηθεί το αντίπαλο μπλοκ δυνάμεων ενάντια στη Δεξιά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επένδυσε στην κοινωνία χαμηλών προσδοκιών», σημείωσε και πλέον «δημιουργείται» ένας νέος «ανθρωπότυπος», που δεν έχει προσδοκίες. «Το τι θα αντιλαμβάνεται ως δικαίωμα στο μέλλον ορίζεται σήμερα από τη Δεξιά», είπε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

Την ίδια στιγμή, επεσήμανε το αντίπαλο δέος των κοινωνικών δυνάμεων «εκφράζεται κατακερματισμένο», ενώ έκανε λόγο για «μια μάχη για την Ιστορία που γράφηκε και την Ιστορία που θα γραφτεί στο μέλλον».

«Η μάχη θα δοθεί εάν συγκροτηθεί το αντίπαλο μπλοκ δυνάμεων και μπορέσει να διεκδικήσει. Και εμείς αυτό τον ρόλο της συγκρότησης πρέπει να παίξουμε. Με καθαρές θέσεις. Συναινέσεις εδώ δεν χωράνε», υπογράμμισε.

Υποστήριξε ότι αυτή τη μάχη δεν μπορεί να τη δώσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας μάλιστα πως τα δύο αυτά κόμματα «δεν θέλουν» να δώσουν τη συγκεκριμένη μάχη. Οι λόγοι, σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου, είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «βρίσκονται σε λογική συναίνεσης» και «δεν παράγουν πολιτική».

«Θέλουμε να είμαστε το όχημα» αυτών των κοινωνικών δυνάμεων, που «θα μας χρησιμοποιήσουν, θα μας εκμεταλλευτούν, θα μας διαμορφώσουν» για να «γίνουν εκείνοι πρωταγωνιστές του μέλλοντός τους», σημείωσε καταληκτικά.ΠΗΓΗ