Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023, 09:55

Αφού πρώτα εξύβρισε με χυδαίες εκφράσεις γυναίκα υπάλληλο του ΚΕΠ του Δήμου Πατρέων, στη συνέχεια γρονθοκόπησε στο πρόσωπο συνάδελφό της, άτομο με ειδικές ανάγκες που του ζήτησε να ηρεμήσει!

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στο ΚΕΠ, που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Άνδρας περίπου 45 ετών, την ώρα που εξυπηρετείτο από υπάλληλο, βγήκε εκτός εαυτού όταν ενημερώθηκε πως το θέμα του δεν μπορούσε να διεκπεραιωθεί από το ΚΕΠ και έπρεπε να απευθυνθεί σε άλλη υπηρεσία. Με χυδαίες εκφράσεις επιτέθηκε φραστικά στην εργαζόμενη,  με αποτέλεσμα στο χώρο να προκληθεί μεγάλη αναταραχή και αναστάτωση. Τότε ο διπλανός συνάδελφος της υπαλλήλου ζήτησε από τον πολίτη να ηρεμήσει και πως δεν υπήρχε λόγος να συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Ο πολίτης αντί να ηρεμήσει όμως, έγινε ακόμη πιο έξαλλος και αφού έφτυνε στο προστατευτικό τζάμι που υπάρχει στον γκισέ, επιτέθηκε στον υπάλληλο, άτομο με ειδικές ανάγκες και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να ματώσει η μύτη του.

Άμεσα η Διευθύντρια του ΚΕΠ κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ ενημέρωσε και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Διονύση Πλέσσα, ο οποίος ζήτησε να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Μετά την πράξη του, ο νταής πολίτης, πριν φθάσει η Αστυνομία εξαφανίστηκε, ωστόσο, πάνω στον πανικό του ξέχασε το κινητό του, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και να κινηθεί και η δικαστική διαδικασία σε βάρος του.

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΠ μετέβησαν στην Ασφάλεια και έδωσαν καταθέσεις, ενώ ο υπάλληλος που τραυματίστηκε μετέβη στο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και να παραλάβει ιατροδικαστική γνωμάτευση, ενώ υπέβαλε σε βάρος του πολίτη μήνυση.

«Ντροπή και μόνο ντροπή! Είναι αχαρακτήριστες τέτοιες ενέργειες. Είναι δυνατόν εργαζόμενοι να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από πολίτες; Δηλαδή από τους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό να εξυπηρετήσουν; Ο εργαζόμενος είναι ταραγμένος και προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ. Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία μαζί του, ώστε να ενημερώνομαι για την υγεία του», δήλωσε στη «Γ» ο κ. Πλέσσας.

Πηγή: Εφ.«Γνώμη Πατρών» / gnomip.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023, 09:55

ΠΗΓΗ