Τη στάση του Ρίσι Σούνακ και την αιφνίδια ακύρωση της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καυτηριάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτρης Μάντζος.

«Συνιστά ενέργεια απαράδεκτη και εντελώς αντίθετη σε κάθε έννοια διπλωματίας» σημειώνει και υπογραμμίζει πως «η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενός παγκοσμίου εμβέλειας μνημείου, αποτελεί οικουμενικό αίτημα».

«Είναι αναγκαία η αναλυτική ενημέρωση από την Κυβέρνηση»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταλήγει πως «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η αναλυτική ενημέρωση από την Κυβέρνηση, δεδομένων των κατά καιρούς διαρροών περί επικείμενης επίτευξης συμφωνίας».

Προηγήθηκε η αντίδραση Κασσελάκη

Η αντίδραση από το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη έρχεται λίγο μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη που με τη σειρά του χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, «η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «είναι εθνική υπόθεση που αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού», προσθέτοντας πως είναι και «ηθικό ζήτημα που αφορά την ξεδιάντροπη κλοπή πολιτισμικού πλούτου από τον φυσικό του χώρο».

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει ότι «απαιτούμε, λοιπόν, σεβασμό από όλους στους θεσμούς και στα δίκαιά μας».



ΠΗΓΗ