Σε Σώμα συγκροτήθηκε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ψηφίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για να διερευνήσει «τυχόν πολιτικές ευθύνες» στην τραγωδία των Τεμπών. Θα αποτελείται από 31 μέλη και θα έχει διάρκεια ζωής ένα μήνα ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση.

Η συμμετοχή των κομμάτων γίνεται αναλογικά με τη δύναμη τους ενώ για την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών έγινε κλήρωση στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Τα 31 μέλη

Από την πλευρά της ΝΔ, θα είναι οι εξής 16 βουλευτές: Γιάννης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραγκούνης, Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, Φάνης Παππάς, Θάνος Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης, Ιάσονας Φωτήλας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Βασίλης Κόκκαλης, Διονύσης Καλαματιανός, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Γιάννης Σαρακιώτης.

Από το ΠΑΣΟΚ οι Μιλένα Αποστολάκη, Παναγιώτης Δουδωνής και Απόστολος Πάνας.

Από το ΚΚΕ οι Καραθανασόπουλος και Κομνηνάκα. Από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης, από τους «Σπαρτιάτες» ο Πέτρος Δημητριάδης, από τη Νίκη ο Τάσος Οικονομόπουλος, ενώ από την Πλεύση Ελευθερίας η Ζ. Κωνσταντοπούλου και από τους ανεξάρτητους βουλευτές η Πέτη Πέρκα.

Με ευρεία πλειοψηφία

Θυμίζουμε πως με ευρεία πλειοψηφία, καθώς σε σύνολο 298 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 266 και «όχι» ψήφισαν 32, πέρασε (15/11) από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Την πρόταση του ΚΚΕ ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ η Νέα Δημοκρατία, που επίσης είπε «ναι» στην Εξεταστική, απέρριψε κάθε συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων από πλευράς πρώην υπουργών.



ΠΗΓΗ