Tην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα λόγω ακαρπίας της ελιάς, ζητούν οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη να προχωρήσουν σε πανελλαδική κινητοποίηση στις έδρες όλων των περιφερειών της χώρας.

Η απόφαση της κινητοποίησης πάρθηκε σε μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Δεκέμβρη στη Σκάλα Αταλάντης της Φθιώτιδας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών και ελαιοπαραγωγών από Λακωνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Παραδείγματα για την τραγική κατάσταση που βιώνουν, ανέφεραν οι παραγωγοί, εξαιτίας της γενικευμένης και εκτεταμένης ακαρπίας που σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 90 με 95%, αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής και τη χαμηλή τιμή του προϊόντων τους.

Επισημάνθηκε ότι το φετινό πρόβλημα της ακαρπίας έρχεται να προστεθεί σε μειωμένη παραγωγή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τονίστηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να καλλιεργήσει την επόμενη χρονιά.

Μεγάλη πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να καλλιεργήσει την επόμενη χρονιά

Σύσκεψη ελαιοπαραγωγών στην Αταλάντη

Κινητοποίηση στην Αγιά

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας διοργανώνουν για την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στις 9.30 το πρωί, αγρότες με δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής, όπως αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη στην Αγιά.

Παράλληλα, προγραμματίζουν πανελλαδική κινητοποίηση με τρακτέρ σε όλες τις περιοχές της χώρας που καλλιεργούν μήλα, κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια κλπ για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.



ΠΗΓΗ