Μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα Πόλο των ανδρών η οποία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα (12.00, ΕΡΤ 3) την Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοντράρεται με την Ουγγαρία των 16 Ολυμπιακών μεταλλίων (εκ των οποίων τα εννέα χρυσά) και φιλοδοξεί να ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου.

Η ομάδα του Βλάχου έχει ήδη εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο, έχοντας παράλληλα σφραγίσει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Η Εθνική μας βρέθηκε στον τελικό, μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση στον ημιτελικό απέναντι στη Σερβία, την οποία νίκησε με το ευρύ 13-7.

Από τη μεριά τους οι Ούγγροι πήραν το δεύτερο εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, επικρατώντας δύσκολα με 12-11 της Ισπανίας.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Zερβεδάς, Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης και Γκίλλας.

Ουγγαρία: Λεβάι, Βόγκελ, Ανγκιάλ, Μανχέρτζ, Πολ, Βάμος, Νάγκι, Ζαλάνκι, Φεκέτε, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ, και Βιγκβάρι ενώ προπονητής είναι ο Ζολτ Βάργκα.

 

ΠΗΓΗ