Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που έκανε λόγο για «αντιδράσεις από θλιβερές μειοψηφίες που θέλουν να εναντιωθούν» στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, κατηγορώντας την Αριστερά «για προβοκάτσιες».

«Στριμωγμένη η κυβέρνηση από τις εσωκομματικές της παλινωδίες», τονίζουν με κοινή δήλωση ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, και η συντονίστρια του Τμήματος Παιδείας, Παναγιώτα Δριτσέλη, «βρήκε στο πρόσωπο της νέας γενιάς τον ‘μεγάλο εχθρό’ της Δημοκρατίας».

«Ο Μητσοτάκης φοβάται τους νέους»

Όπως τονίζουν, μάλιστα, «τη στιγμή που υπουργοί της βρίσκονται σε vertigo, και ανακαλύπτουν αντισυνταγματικότητα σε νομοσχέδιο ατομικών δικαιωμάτων, ενώ από την άλλη δε διαπιστώνουν κανένα πρόβλημα με το άρθρο 16 του Συντάγματος και προχωράνε ακάθεκτοι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το φοιτητικό κίνημα εκβιάζεται και γίνεται απόπειρα να τρομοκρατηθεί στο όνομα μιας οπισθοδρομικής αντιμεταρρύθμισης για την Τριτοβάθμια Παιδεία».

«Στην πραγματικότητα, όμως, ο πρωθυπουργός φοβάται», υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «φοβάται τους νέους, φοβάται την κοινωνία, τρέμει μήπως το δήθεν μεταρρυθμιστικό προφίλ του συντριβεί μαζί με τα κομμάτια της καθεστωτικής του αντίληψης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να εργαλειοποιήσει, με τον πιο επαίσχυντο τρόπο, το Δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Μαζί με την ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική και φοιτητική κοινότητα θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω από την Βουλή, ώστε τα όποια υπονομευτικά σχέδιά της να πέσουν στο κενό», σημειώνουν, καταλήγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, «που έχει προσφέρει τόσα πολλά στη γνώση, στην έρευνα, στον πολιτισμό, στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του τόπου μας».



ΠΗΓΗ