Ο Φρεντ Ρους, ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός του «The Godfather Part II» που βοήθησε να ξεκινήσουν την καριέρα τους πολλοί σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, από τον Τζακ Νίκολσον μέχρι τον Τομ Κρουζ, πέθανε. Ήταν 89 ετών.

Πέθανε στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας το Σάββατο, δήλωσε εκπρόσωπος την Τρίτη (21/5), λίγες ημέρες μετά από την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του ίδιου και του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Megalopolis», στο Φεστιβάλ των Καννών.

«Ο Φρεντ Ρους διέθετε ένα ένστικτο κάστινγκ που ήταν σχεδόν αλάνθαστο»

Ο Ρους και ο Κόπολα δούλεψαν μαζί για πάνω από 50 χρόνια, ξεκινώντας με το «The Godfather», όπου έδωσε τη συμβουλή του να περάσουν από κάστινγκ οι Αλ Πατσίνο και Τζέιμς Κάαν, κόντρα στις επιθυμίες του στούντιο, και σύστησε τον Κόπολα στον Τζον Καζάλε.

Ο «Μίδας» του Χόλιγουντ

Έκανε επίσης την παραγωγή των εξής ταινιών του Κόπολα: «The Conversation», «Apocalypse Now» και τα Parts II και III του «The Godfather». Όλες έλαβαν υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

«Ο Φρεντ Ρους διέθετε ένα ένστικτο κάστινγκ που ήταν σχεδόν αλάνθαστο», αναφέρει ο Κόπολα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram. «Ήταν ένας σπουδαίος φίλος και συνεργάτης, που πάνω απ’ όλα έτρεφε αληθινή αγάπη για τον κινηματογράφο».

Οι ιστορίες για τον αντίκτυπό του σε μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών, από την τριλογία του «The Godfather» έως το «Star Wars», αποτελούν το σπάνιο υλικό που πλέκει τον θρύλο του Ρους στο Χόλιγουντ.

O βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός του «The Godfather Part II», Φρεντ Ρους

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ