Ηταν μια μέρα έντονης εσωκομματικής δραστηριότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , αφού έγινε η πρώτη σύσκεψη των υπευθύνων για τα 30 νέα θινκ τανκ με τους τομεάρχες της Κουμουνδούρου.

Εγινε αμέσως μετά και η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων – υπό τους γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη –, του συνεδρίου που θα λάβει χώρα στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Εγινε λοιπόν ένα πρώτο βήμα. Στις χρεώσεις αρχικά των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης μοίρασε τις ευθύνες διατασικά

Ανακοινώθηκαν δε και οι νέες θεματικές χρεώσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του κόμματος, ενώ η Κουμουνδούρου σημείωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «βαδίζει σταθερά προς την ανασυγκρότηση, δημιουργώντας το νέο σχέδιο διακυβέρνησης».

Στις χρεώσεις των μελών της Πολιτικλης Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης μοίρασε τις ευθύνες διατασικά 

Το πρώτο βήμα

Εγινε λοιπόν ένα πρώτο βήμα. Στις χρεώσεις αρχικά των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης μοίρασε τις ευθύνες διατασικά.

Εδώ κανείς βρίσκει τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Πολιτικό Σχεδιασμό.

Τον Νίκο Παππά στην Οικονομία. Τον Παύλο Πολάκη στην Υγεία.

Τον Αλέκο Φλαμπουράρη στο Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς, στον Πολιτισμό και στα Χρηματοπιστωτικά.

Τον Πάνο Ρήγα σε Αμυνα και Παιδεία.

Τη Θεοδώρα Τζάκρη στους αποδήμους.

Η πρώτη των θινκ τανκ έγινε με τον κεντρικό ρόλο της Διάνας Βουτυράκου.

Εδώ δεν παρουσιάστηκαν ακόμη τα νέα πρόσωπα αλλά έγινε η πρώτη των συντονιστών με τους τομείς του κόμματος.

Περίπου 3.000 νέα βιογραφικά έχουν κατατεθεί, ενώ στις συνεντεύξεις δεν συμμετέχει μόνο η Βουτυράκου, αλλά και στελέχη όπως οι Ευάγγελος Αποστολάκης, Μενέλαος Γκίβαλος, Οθων Ηλιόπουλος, Μανόλης Καπνισάκης, Λευτέρης Κρέτσος κ.ά.

Εδώ ο οδικός χάρτης λέει πως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν τα νέα πρόσωπα που, όπως ειπώθηκε, δεν θα είναι μόνον ακαδημαϊκοί αλλά και νεολαίοι ή πρόσωπα της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στην επιτροπή θέσεων επικράτησε ένα πνεύμα brainstorming, ενώ σε πρώτη φάση τέθηκε ο χρονικός άξονας να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του κειμένου των θέσεων στις 8 Ιανουαρίου και να πάει στις 13-14 Ιανουαρίου, ώστε να γίνει συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή.

Αμέσως μετά οι θέσεις θα προωθηθούν, όπως αποφασίστηκε, σε συζήτηση στις οργανώσεις μελών.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»



ΠΗΓΗ