Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα με δράστη τον 76χρονο Αιγύπτιο που σκότωσε με τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η αστυνομία προσπαθεί να καταλάβει τι ήταν αυτό που οδήγησε τον έμπιστο «Άρη» της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση σε ψυχρό δολοφόνο και αυτόχειρα και αν στην υπόθεση εμπλέκεται άλλο πρόσωπο.

Ανατροπές και νέε ερωτήματα

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και η ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείες European Product Carriers για τον δράστη έρχονται να ανατρέψουν πολλές από τις εικασίες που έχουν γίνει από χθες για το κίνητρο της άγριας τριπλής δολοφονίας.

Ιδιαίτερα η ανακοίνωση που εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία για τον δράστη ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα προκαλώντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το τι ήθελε τελικά ο 76χρονος.

Κατ’ αρχήν η ίδια η εταιρία επιβεβαιώνει ότι περίπου ένα χρόνο πριν, στις 31 Μαρτίου του 2023, ο 76χρονος είχε απολυθεί και του είχε καταβληθεί η αποζημίωση απόλυσης ύψους  74.862 ευρώ.

Ωστόσο όπως διευκρινίζεται, από τότε «ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση».

Η αναφορά αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι μετά την απόλυσή του ο 76χρονος δεν είχε μείνει άνεργος αφού τον είχε προσλάβει ο Σπύρος Καρνέσης.

Δεν είχε οικονομικό πρόβλημα

Παράλληλα στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ουσιαστικά διαψεύδει ότι ο 76χρονος είχε οικονομικό πρόβλημα, ή ότι ζητούσε χρήματα επισημαίνοντας ότι «όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα».

Το άλλο σημαντικό ζήτημα που ξεκαθαρίζεται είναι αναφορικά με το σπίτι που διέμενε ο 76χρονος και φέρεται να ήταν η αφορμή να βγει εκτός εαυτό, όταν του ζητήθηκε να το εγκαταλείψει.

Το σπίτι και η έξωση

Η ναυτιλιακή εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην οδό Τσιτσάνη, στο γκολφ της Γλυφάδας ανήκει στον Σπύρο Καρνέση, οπότε ούτε η Μαρία ούτε η Δέσποινα Καρνέση θα μπορούσαν να του ζητήσουν να το εγκαταλείψει.

Πάντως σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και τις καταθέσεις υπαλλήλων που βρέθηκαν μπροστά στον δράστη, ο ίδιος φώναζε ότι ήρθε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση γιατί τον διώχνουν από το σπίτι αναζητώντας την Μαρία Καρνέση την οποία και σκότωσε.

Το απειλητικό τηλεφώνημα

Παράλληλα σύμφωνα με όσα δήλωσε στο o Γιώργος Καλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής «υπάρχουν μαρτυρίες που λένε πως τις προηγούμενες ημέρες κάποιος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως ‘’αν δεν φύγεις από το σπίτι θα σε κάψω σαν ποντίκι’’. Το έχει πει ο ίδιος σε ανθρώπους της εταιρίας και το έχουν καταθέσει. Το άλλο που προκύπτει από τις καταθέσεις είναι πως δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν άλλον πέρα από τη Μαρία Καρνέση».

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν συνθήκες μυστηρίου για το ποιος τελικά ήθελε να διώξει τον 76χρονο από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει για δεκαετίας η οικογένεια Καρνέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία πρόκειται να ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενώ παράλληλα προσπαθεί να δει αν ο 76χρονος είχε κάποια συνάντηση και με ποιον πριν πάει στην εταιρία και αρχίσει τους πυροβολισμούς.

Οι καταθέσεις

Η αστυνομία αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση, που έχασε αδερφή και σύζυγο από το δολοφονικό αμόκ δράστη.

Λόγω του σοκ που έχει υποστεί δεν έχει μιλήσει ακόμα στους αστυνομικούς κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τις κηδείες των αγαπημένων της προσώπων. Η αστυνομία αναμένει να ακούσει ποια είναι η δική της εκδοχή και ερμηνεία για το κίνητρο του δράστη.

Παράλληλα αναμένεται καταθέσει και ο αδερφός της οικογένειας ο Σπύρος Καρνέσης και να πει και αυτός τι πιστεύει για τον έμπιστό του επιστάτη Άρη.

Τα χρήματα

Εκτός όλων των παραπάνω, νέα στοιχεία που αποκάλυψε το δείχνουν ότι ο 76χρονος δεν είχε μόνο τον ρόλο του επιστάτη και δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ο 76χρονος είχε λογαριασμούς σε δύο τράπεζες σε Ελβετία και Ελλάδα μέσω των οποίων έχουν διακινηθεί 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα εμφανίζεται να είναι μέλος διοικητικών συμβουλίων σε τουλάχιστον δύο ναυτιλιακές εταιρείες της οικογένειας Καρνέση.

Όλα αυτά αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αστυνομίας προκειμένου να ξεκαθαρίσει ο ρόλος του Αντέλ Αριστείδη Ελ Μπουράυ στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά στην ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας που σημειώνει ότι «το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται».



ΠΗΓΗ