Ο Μάνος Πίντζης μίλησε για το νομοσχέδιο που προβλέπει τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Ανέφερε πώς η θυλική ενέργεια ονομάζεται «μαμά» και την έχει ανάγκη το παιδί.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Ο καθένας μπορεί να έχει στη ζωή του οποιονδήποτε θέλει. Δεν με πείραξε από τη στιγμή που δεν ενοχλεί κανέναν. Έχω δυο παδάκια και έχω καταλάβει ότι το παιδί πρέπει να μεγαλώνει και με το αρσενικό στοιχείο και με το θηλυκό στοιχείο. Ιδίως στα πρώτα χρόνια της ζωής τη θηλυκή ενέργεια τη θέλει πολύ περισσότερο το παιδί. Η θηλυκή ενέργεια για μένα ονομάζεται μαμά και την έχει ανάγκη το παιδί, το βιώνω πραγματικά».

Για τη σύγχυση που μπορεί να υπάρξει με το πώς θα αποκαλούνται οι ομόφυλοι γονείς ο Μάνος Πίντζης απάντησε στο «Πρωινό»:

«Γελάω, γελάω, γελάω. Όλα αυτά είναι στοιχεία των καιρών, μεταμοντέρνες επιταγές κάποιων, γιατί δεν ξέρω τι κρυφή ατζέντα έχουν πάνω σε αυτά τα θέματα. Έχω νιώσει την ανάγκη μιας γυναίκας να θέλει πραγματικά τη μητρότητα και να την έχει ανάγκη σαν ολοκλήρωση».

Μητρότητα

Τέλος, τόνισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ένα ομόφυλο ζευγάρι και δη άντρες να θέλουν να βιώσουν τη μητρότητα. Μου κλωτσάει λίγο. Ναι μεν είναι ομόφυλα ζευγάρια που μπορεί να έχουν τόση αγάπη μέσα τους και να μεγαλώσει το παιδί και να ανθίσει. Είναι χαοτικό αυτό που συμβαίνει, δεν μπορώ να μπω σε όλες τις περιπτώσεις. Καμία κοινωνία δεν ήταν έτοιμη όταν ήρθε κάτι νεοτερίστικο. Άλλα πράγματα έγιναν με τη βία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πολλά πράγματα είναι ξεπερασμένα και πρέπει να τα δούμε με διαφορετικό μάτι».

Δείτε το βίντεο:

Η απάντηση του Λιάγκα

«Εκεί που κάνει λάθος ο φίλος μου, ο Μάνος Πίντζης, είναι στο εξής. Όντως υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να βιώσουν τη μητρότητα. Όμως, υπάρχουν και άντρες, όπως ο ομιλών… Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θέλω να γίνω πατέρας. Εγώ δεν ήθελα να γίνω μάνα. Γιατί, αν ήμουν ομοφυλόφιλος, να θέλω να γίνω μάνα;», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε στη συνέχεια: «Μάνο, ένας πατέρας ομοφυλόφιλος δεν θέλει να γίνει μάνα, Μάνο, θέλει να γίνει πατέρας. Όπως εγώ που είμαι στρέιτ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, και ήθελα να γίνω πατέρας, έτσι κι ένας ομοφυλόφιλος άντρας δεν θέλει να γίνει μάνα.

Έχουμε ακούσει κι εσύ κι εγώ ομοφυλόφιλους φίλους μας που μιλάνε ο ένας με τον άλλον με γυναικεία ονόματα… Σε αυτή τη φάση να τα λέμε όλα. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που οι ίδιοι κοροϊδεύουν την ομοφυλοφιλία τους. Οι ίδιοι φέρονται σαν να είναι γυναίκες και μιλάνε ο ένας με τον άλλον με γυναικεία ονόματα».

*Πηγή κεντρικής φωρογραφίας: NDP PHOTO



ΠΗΓΗ