Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Απριλίου 2023, 22:54

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς ένας από τους δύο σε συνομιλία που είχε λίγες ώρες πριν από τη σύλληψη προσπάθησε να χτίσει άλλοθι.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, o ένας από τους συλληφθέντες, ο 48χρονος που οδηγούσε το βαν την ημέρα της δολοφονία του δημοσιογράφου και κινούνταν στην περιοχή, είχε προσαχθεί πριν από 15 μέρες στη ΓΑΔΑ, όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις για το λόγο που βρισκόταν στο τόπο της δολοφονίας του Καραϊβάζ το όχημά του.  Eκεί, δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις και απάντησε πως δεν θυμόταν.

Σε συνομιλία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN, ακούγεται ο ένας από τους συλληφθέντες να μιλά με κωδικές ονομασίες.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη (26/4), ημέρα σύλληψης των δύο αδερφών, ο ένας, γνωρίζοντας ότι το κινητό του ενδέχεται να παρακολουθείται, συνομιλεί με στενό συγγενικό του πρόσωπο επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν του αδερφού του στην περιοχή του Αλίμου.

Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί:

Κατηγορούμενος: Μα ο Σ… (έτερος κατηγορούμενος) είχε δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια.

Συγγενής: Στον Άλιμο; Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;

Κατηγορούμενος: Εγώ… ποιος τα λέει… Έχει πάρει δουλειά από εκεί

Συγγενής: Εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν δουλειές εκεί, στο λέω εγώ, είναι σίγουρο

Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι δύο συλληφθέντες

Τα δύο αδέλφια, που είναι αντιμέτωπα με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, οδηγήθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι και οδηγήθηκαν στο ανακριτικό γραφείο.

Eκεί έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Λάλας, ο φερόμενος ως δολοφόνος του Καραϊβάζ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Απριλίου 2023, 22:55

ΠΗΓΗ